IRANMEHR
آینده از آن توست
لوگو ایرانمهر
+
افعال جدا شدنی در زبان انگلیسی
امتیاز کاربران: 4.9/5
نویسنده: ایرانمهر
7 مرداد 1403

آموزش گرامر افعال جداشدنی در انگلیسی با ذکر مثال و تمرین

افعال عبارتی ( phrasal verb ها ) بخش اساسی زبان انگلیسی هستند و اغلب به ارتباطات ظرافت و غنای اصطلاحی اضافه می کنند. در این میان، افعال عبارتی جداشدنی ( Separable)  نقش مهمی را به ویژه در مکالمه و نوشتن روزمره ایفا میکنند. هدف این مقاله ابهام زدایی از افعال عبارتی جداشدنی، توضیح اینکه آنها چیستند، چرا مهم هستند و نحوه استفاده صحیح از آنهاست. چه زبان آموزی باشید که به دنبال افزایش مهارت زبان انگلیسی خود هستید یا کسی که به دنبال اصلاح مهارت های دستور زبان خود هستید، درک افعال عبارتی جدا شدنی برای ارتباط موثر حیاتی است. با من در این مقاله از مجموعه مقاله های آموزشی موسسه زبان ایرانمهر همراه باشید تا این مقوله را با هم بررسی کنیم.

دوره های آموزش زبان انگلیسی

دوره های حضوری انگلیسی ایرانمهر
دوره حضوری  آموزش زبان انگلیسی برای کودکان
دوره حضوری آموزش زبان انگلیسی برای نوجوانان
دوره حضوری آموزش زبان انگلیسی برای بزرگسالان

بهترین روش یادگیری گرامر چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم راجع به مبحث افعال جداشدنی در انگلیسی صحبت کنیم، اول باید بگوییم که آموزش گرامر انگلیسی زمانی درست است که شما بتوانید مفاهیمی که یاد گرفته‌اید را در قالب کلمات و جمله به کار ببرید. اگر نتوانید از قوانین گرامر استفاده کنید، یعنی عملاً هیچ چیزی یاد نگرفته‌اید. در واقع گرامر زبان انگلیسی سخت نیست اما اگر بخواهید به طور تئوری تمام قوانین را پشت سر هم مطالعه کنید، نه تنها چیزی متوجه نمی‌شوید، بلکه هیچ کار مفیدی انجام نداده‌اید. پس به یاد داشته باشید بهترین روش یادگیری گرامر، این است که با مطالعه جملات زبان اصلی در قالب یک متن، بتوانید ساختار را در ذهن‌تان حک کنید. در چنین حالتی به صورت ناخودآگاه قالب آن ساختار هم در ذهن‌تان ثبت می شود و برای همیشه می‌توانید بدون نیاز به فکر، آن را استفاده کنید.

آموزش گرامر افعال جدا شدنی

نگاهی گذرا به افعال عبارتی ( phrasal verb ها)

افعال عبارتی بخشی جدایی ناپذیر از زبان انگلیسی است که از یک فعل اصلی با یک یا چند جزء مانند حروف اضافه یا قید تشکیل شده است. این ترکیبات اغلب معانی ای را تولید می کنند که به تنهایی با فعل اصلی تفاوت قابل توجهی دارد. به عنوان مثال، ” turn up ” می تواند هم به معنای بلند کردن صدای چیزی باشد و هم به معنای ظاهر شدن غیرمنتظره باشد. این ماهیت دوگانه باعث می شود افعال عبارتی هم همه کاره باشند و هم گاهی اوقات یادگیری آنها چالش برانگیز باشد.

استفاده از افعال عبارتی در آموزش زبان انگلیسی روزمره گسترده است و آنها می توانند طیف وسیعی از اعمال و حالات را به شیوه ای محاوره ای و اصطلاحی تر منتقل کنند. از آنجا که معانی آنها می تواند اصطلاحی باشد و همیشه شهودی نباشد، درک افعال عبارتی برای دستیابی به روانی و طبیعی بودن در ارتباطات انگلیسی ضروری است. آنها به زبان ظرافت و عمق می بخشند و مکالمات را پویاتر و رساتر می کنند.

انواع افعال عبارتی

افعال عبارتی را می توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد: جدا شدنی ( separable)  و جدا نشدنی ( inseparable)

  1. افعال عبارتی قابل تفکیک : اگرچه تمرکز اصلی این مقاله بر این افعال قرار دارد اما شاید بد نباشد در اینجا تعریفی بسیار مختصر و خلاصه از این افعال ذکر کنیم. در این دسته از افعال، مفعول را می توان بین فعل و جزء دوم یا بعد از جزء دوم قرار داد (مثلاً ” turn off the light / turn the light off چراغ را خاموش کن” . معنی این دو عبارت یکی است و تغییر محل مفعول، تغییری در معنی ایجاد نمیکند.).
  2. افعال عبارتی جدانشدنی ( inseparable) : در اینها، مفعول باید همیشه بعد از جزء دوم بیاید (مثلاً برای معنی مراقبت کردن از کودک « look after the baby » صحیح است، اما « look the baby after » صحیح نیست). فعل و جزء دوم را نمی توان با مفعول از هم جدا کرد. مقاله تفصیلی و اطلاعات کاملتر در مورد افعال عبارتی جدانشدنی را میتوانید در این لینک پیدا کنید.

حال بیائید افعال عبارتی جداشدنی ( separable phrasal verb) را به تفصیل بررسی کنیم.

تعریف افعال عبارتی جداشدنی

افعال عبارتی جداشدنی نوع خاصی از فعل عبارتی هستند که فعل و جزء دوم آن (که می تواند حرف اضافه یا قید باشد) را می توان با مفعول از هم جدا کرد. این بدان معناست که بسته به ساختار جمله، مفعول را می توان بین فعل و جزء دوم یا بعد از جزء دوم قرار داد. انعطاف پذیری در قرار دادن اغلب بر وضوح و تأکید جمله تأثیر می گذارد.

ساختار افعال عبارتی جداشدنی

  • فعل + جزء دوم + مفعول: مفعول می تواند بین فعل و جزء دوم قرار گیرد.

Verb + Particle + Object

– مثال: ” She turned off the light/ او چراغ را خاموش کرد.”

  • فعل + مفعول + جزء دوم: مفعول می تواند بعد از جزء دوم نیز بیاید.

– مثال: ” She turned the light off/ او چراغ را خاموش کرد.”

  1. ضمایر : وقتی مفعول ضمیر است (مثلاً it ( آن شی)، him ( او- مذکر) ، Her( او- مونث)، باید بین فعل و جزء دوم قرار گیرد.

– مثال: ” She turned it off/ او آن را خاموش کرد.” (نه: ” She turned off it./ او آن را خاموش کرد.”

توجه ضروری:

در جملاتی که افعال عبارتی جداشدنی دارند، از ضمایر فاعلی به جای مفعولی استفاده نمی شود زیرا کارکردهای دستوری متفاوتی را انجام می دهند. ضمایر فاعلی (مانند «I- من»، «you- تو/ شما»، «He- او- مذکر»، «she- او- مونث»، «we- ما» و «they- آنها») نشان دهنده انجام دهنده عمل هستند و برای ساختن قسمت اصلی جمله ضروری هستند. در مقابل، هنگام برخورد با افعال عبارتی جداشدنی، تمرکز بر مفعولی است که عمل را دریافت می کند. این مفعول می تواند اسم یا ضمیر شخصی باشد. هنگام استفاده از ضمیر شخصی به عنوان مفعول در افعال عبارتی جدا شدنی، ضمیر باید بین فعل و جزء دوم قرار گیرد تا از ساختار صحیح جمله و وضوح اطمینان حاصل شود. برای مثال، در فعل عبارتی « turn off/ خاموش کردن»، می‌توان گفت « Please turn it off/ لطفاً آن را خاموش کنید»، با استفاده از «it/ آن» به عنوان ضمیر مفعولی که بین «turn» و «off» قرار می‌گیرد. ضمایر فاعلی در این زمینه غیر قابل استفاده هستند زیرا به عنوان مفعول فعل عمل نمی کنند، بلکه به عنوان فاعل انجام دهنده عمل عمل می کنند. بنابراین، نقش ضمایر فاعلی و ضمایر مفعولی متمایز است و استفاده مناسب از ضمیر صحیح برای دقت دستوری بسیار مهم است.

لیست کامل ضمایر مفعولی

Me- من (به عنوان مفعول یک فعل یا حرف اضافه برای اشاره به گوینده استفاده می شود)

You- تو / شما (به عنوان مفعول یک فعل یا حرف اضافه که به یک یا چند نفر اشاره دارد استفاده می شود)

Him- او مذکر (به عنوان مفعول فعل یا حرف اضافه استفاده می شود که به مذکر مفرد اشاره دارد)

Her- او مونث (به عنوان مفعول یک فعل یا حرف اضافه استفاده می شود که به یک مونث مفرد اشاره دارد)

It- آن شی (به عنوان مفعول یک فعل یا حرف اضافه استفاده می شود که به مفهومی غیر انسانی یا انتزاعی مفرد اشاره دارد)

Us- ما (به عنوان مفعول یک فعل یا حرف اضافه که به گوینده و دیگران اشاره دارد استفاده می شود)

Them- آنها (به عنوان مفعول یک فعل یا حرف اضافه استفاده می شود که به افراد یا چیزهای متعدد اشاره دارد)

مشخصات

– انعطاف پذیری در قرارگیری: بر خلاف افعال عبارتی جدا نشدنی، افعال عبارتی جدا شدنی به مفعول اجازه می دهند که بین فعل و جزء دوم یا بعد از جزء دوم قرار گیرد. این انعطاف‌پذیری گاهی اوقات می‌تواند بر تأکید یا وضوح تأثیر بگذارد.

– معنای اصطلاحی: معنای فعل عبارتی قابل تفکیک اغلب اصطلاحی است، به این معنی که ممکن است مستقیماً از معانی فردی فعل و جزء دوم قابل استنتاج نباشد. به عنوان مثال، ” pick up” می تواند به معنای بلند کردن چیزی یا به دست آوردن چیزی باشد که ممکن است بلافاصله از “pick” و “up” مشخص نباشد.

مثال ها

فعل عبارتی جدا شدنیحالت اولحالت دوم- با و بدون ضمیر
Put on/ پوشیدنShe put on her coat

او کتش را پوشید

She put her coat on

She put it on/ او آن را پوشید

Take off/ در آوردنHe took off his shoes

آو کفش هایش را در آورد

He took his shoes off

He took them off/ او آنها را در آورد

Turn down/ کم کردن- رد کردنHe turned down the offer

او پیشنهاد را رد کرد

He turned the offer down

He turned it down/ او آن را رد کرد

اهمیت

درک افعال عبارتی جداشدنی برای تسلط بر تفاوت های ظریف در زبان انگلیسی بسیار مهم است. استفاده صحیح از آنها در کلاس زبان انگلیسی، دوره زبان انگلیسی و یا مکالمات روزمره وضوح و طبیعی بودن ارتباطات نوشتاری و گفتاری را افزایش می دهد. شناخت ساختار آنها و توانایی استفاده از آنها به صورت انعطاف پذیر می تواند به درک و مشارکت در مکالمات روزمره و همچنین در دستیابی به تسلط به زبان انگلیسی کمک کند.

آموزش گرامر افعال جدا شدنی در زبان انگلیسی

بیشتر بخوانید: یادگیری افعال بیان حالت در زبان انگلیسی

لیست کاملی از افعال عبارتی جدا شدنی

آنچه در زیر می آید لیستی از رایج ترین افعال عبارتی جدا شدنی در گرامر زبان انگلیسی هستند. فراموش نکنید ممکن است همچنان تک و توک فعلی که دیگر رواج چندانی در ادبیات مدرن ندارد از این لیست جا مانده باشند.

ضمناً آنچه در ستون معنی آمده، بعضی از معانی است و ممکن است بر حسب استفاده، در مضامین مختلف، یک فعل عبارتی معانی مختلفی پیدا کند.

ردیففعل عبارتی جدا شدنیمعنی
1Ask outدرخواست کردن برای بیرون رفتن با کسی/ قرار گذاشتن با کسی
2Bring backبرگرداندن
3Call offکنسل کردن
4Carry outجرا کردن
5Check outتحویل دادن اتاق هتل
6Clean upجمع کردن نامرتبی ها بعد از انجام کاری
7Drop offسر زدن به جائی برای زمانی کوتاه
8Fill outپر کردن فرم
9Find outکشف کردن/ دریافتن
10Get backبرگشتن به جائی
11Give backپس دادن
12Hang upقطع کردن تماس
13Keep upادامه دادن ( معمولا صحبت یا عمل)
14Look upجستجو کردن
15Make upساختن و پرداختن چیزی که وجود خارجی ندارد
16Pay backباز پرداخت
17Pick upبه ارث بردن
18Put awayرها کردن
19Put offبه تعویق انداختن
20Take offعمل برخواستن هواپیما از باند
21Turn downکم کردن/ رد کردن
22Turn offخاموش کردن
23Turn onروشن کردن/ بر انگیخته شدن
24Wake upبیدار شدن

اشتباهات رایج و نحوه جلوگیری از آنها

افعال عبارتی جدا شدنی اغلب به دلیل ساختار انعطاف پذیر و قوانین خاص خود چالش هایی را برای زبان آموزان انگلیسی چه در کلاس زبان انگلیسی و چه در جریان آموزش زبان انگلیسی ایجاد می کنند. درک اشتباهات رایج و یادگیری نحوه اجتناب از آنها می تواند به شما کمک کند از این افعال به درستی و با اطمینان استفاده کنید.

1. قرار دادن اشتباه ضمیر مفعول

  • اشتباه: قرار دادن ضمیر مفعول بعد از فعل عبارتی.

– نادرست: ” She picked up it / او آن را برداشت.”

– درست: ” She picked it up / او آن را برداشت.”

  • راهکار رفع مشکل: همیشه ضمیر مفعولی (it, him, hem her, them, as us, و غیره) را بین فعل و جزء دوم قرار دهید. به یاد داشته باشید که ضمایر نمی توانند بعد از جز ء دوم در افعال عبارتی جدا شدنی بیایند.
  1. اشتباه گرفتن افعال عبارتی جدا شدنی ( separable) و جدا نشدنی( inseparable)
  • اشتباه: تلقی کردن یک فعل عبارتی جدانشدنی به عنوان جدا شدنی.

– نادرست: ” She looked the information up / او اطلاعات را جستجو کرد.” (برای ” look for / جستجو کردن”)

– صحیح: ” She looked up the information. / او اطلاعات را جستجو کرد.” (برای ” look up / نگاه کردن”)

  • نحوه اجتناب : یاد بگیرید و به خاطر بسپارید که کدام افعال عبارتی قابل تفکیک و کدام غیر قابل تفکیک هستند. مشورت با یک منبع یا فرهنگ لغت قابل اعتماد می تواند به شما در تأیید استفاده صحیح کمک کند.
  1. حذف جزء دوم
  • اشتباه: فراموش کردن جزء دوم، تغییر معنی فعل.

– نادرست: « Turn the light / چراغ را خاموش کن». (به جای ” Turn off the light چراغ را خاموش کن.”)

– صحیح: « Turn off the light / چراغ را خاموش کن».

  • نحوه اجتناب: همیشه هنگام استفاده از افعال عبارتی جزء دوم را وارد کنید، زیرا برای معنی ضروری است. استفاده از افعال عبارتی در جملات را تمرین کنید تا ساختار صحیح آنها را تقویت کنید.
  1. استفاده از حرف اضافه به جای ذره
  • اشتباه: استفاده از حرف اضافه در جایی که جزء دوم مورد نیاز است که منجر به جملات نادرست یا ناجور می شود.

– نادرست: ” She picked on the book / او کتاب را انتخاب کرد.”

– درست: ” She picked up the book. / او کتاب را برداشت.”

  • چگونه اجتناب کنیم: جزء خاصی را که با هر فعل جفت می شود تا فعل عبارتی صحیح را تشکیل دهد، بشناسید. تمرین و مطالعه منظم به تقویت این ترکیب ها کمک می کند.
  1. تفسیر نادرست از معنا
  • اشتباه: درک نادرست معنای فعل عبارتی و در نتیجه استفاده نادرست.

– نادرست: « He put on the meeting / جلسه را برگزار کرد». (وقتی منظور ” to organize / سازمان دادن” است)

– صحیح: ” He put off the meeting / او جلسه را به تعویق انداخت.” (put off به معنای به تعویق انداختن)

  • چگونه اجتناب کنیم: معانی افعال عبارتی را به عنوان عبارات ثابت یاد بگیرید، زیرا معانی آنها اغلب تحت اللفظی نیستند. از منابعی مانند دیکشنری های فعل عبارتی استفاده کنید و با مثال های غنی از زمینه تمرین کنید.
افعال جدا شدنی چیست

چندین مثال برای افعال جداشدنی

در آموزش گرامر زبان انگلیسی، اینکه شما مفاهیم مختلف را در قالب مثال یاد بگیرید، باعث می‌شود که بیشتر و بهتر در ذهن‌تان باقی بماند. برخی از این افعال جداشدنی شامل موارد زیر هستند:

‏ turn off

خاموش کردن

turn up

زیاد کردن

turn around

چرخیدن

turn on

روشن کردن

turn down

کم کردن

همانطور که بالاتر هم متوجه شدید، فعل یا کلمه اصلی turn می‌تواند با چند حرف اضافه تبدیل به افعال جداشدنی شود. در تمام موارد بالا معانی متفاوت هستند و یک حرف اضافه توانسته است تا معنی turn را تغییر دهد. نکته‌ای که در مورد آنها وجود دارد؛ این است که ما نمی‌توانیم افعال جداشدنی را بخاطر کلمه‌ای که داخلش به کار رفته حدس بزنیم‌. در واقع اضافه شدن یک حرف اضافه به کلمه اصلی، معنی آن را به طور کامل تغییر می‌دهد و یک معنی کاملاً جدید می‌سازد. پس اگر در یادگیری زبان انگلیسی نوپا و تازه کار هستید، سعی نکنید که از روی کلمات افعال جداشدنی معنی آن را حدس بزنید. زیرا در اکثر موارد اشتباه خواهد شد.

عوامل موثر در یادگیری زبان انگلیسی

نمونه های دیگری از افعال جداشدنی

Wake up

بیدار شدن / بلند شدن

Take off

درآوردن / برداشتن

Put on

پوشیدن

Put off

درآوردن

Get along

کنار آمدن

Get down

رها کردن

Get up

بیدار شدن

Come up

به طرف کسی رفتن / طلوع کردن

Look after

مراقب بودن

Give up

دست برداشتن

افعال جدا شدنی چند نوع هستند

افعال جدا شدنی چند نوع هستند؟

افعال جداشدنی که به آنها افعال عبارتی هم گفته می‌شوند، مباحث مهم در آموزش گرامر زبان انگلیسی به حساب می‌آیند. انواع آنها هم دو دسته را شامل می‌شوند که شامل افعال transitive یا متعدی و گذرا و افعال intransitive لازم یا ناگذر می‌شوند. بعضی از آنها جداشدنی و بعضی دیگر جدانشدنی هستند که با مثال این مبحث را به طور واضح برایتان توضیح خواهیم داد.

منظور از افعال متعدی یا گذرا که بالاتر هم گفتیم‌ که در زبان انگلیسی به آنها transitive گفته می‌شود، افعالی هستند که نیاز به object یا مفعول دارند. اگر مفعول در جمله‌ای که این افعال می‌آیند، وجود نداشته باشد، یعنی هیچ معنایی را نمی‌توانید از جمله استنتاج کنید که این مبحث مهمی در آموزش گرامر انگلیسی است‌.  به طور مثال:

He’s looking for his passport.

او به دنبال پاسپورتش می‌گردد.

در این جمله فعل جداشدنی look for است که برای تکمیل شدن معنی در جمله، حتما باید مفعول داشته باشد که مفعول آن نیز کلمه passport است.

You should put on a jacket because it’s cold outside.

باید ژاکت بپوشی، چراکه بیرون سرد است.

در این مثال فعل جداشدنی put on و مفعول jacket است.

Can you turn off the light when you leave the room please?

ممکنه لطفاً وقتی میخواهی از اتاق بروی، چراغ را خاموش کنی؟

در این مثال turn off فعل جداشدنی و مفعول the light است.

Please take off your shoes before entering the house.

لطفاً قبل از وارد شدن به خانه کفشهایت را در بیاور.

در این مثال فعل متعدی جداشدنی take off به معنای درآوردن است و مفعولش your shoes است.

همانطور که بالاتر هم دیدید، اگر افعال ذکر شده؛ بدون مفعول داخل جمله می‌آمدند، شما چیزی از معنی جمله متوجه نمی‌شدید. پس همه این افعال جزء افعال جداشدنی متعدی یا گذرا و یا transitive phrasal verb هستند.

اما افعال ناگذر یا لازم که به آن ‌ها intransitive هم گفته می‌شود، افعالی هستند که مانند افعال متعدی نیاز به مفعول مستقیم ندارند و بدون مفعول معنی آنها هم مشخص است. یعنی خود فعل کامل است و کار مفعول را هم انجام می‌دهد و نیازی نیست که حتماً همراه با آن مفعول در جمله بیاید.

اما همانطور که گفتیم در آموزش گرامر انگلیسی بهتر است که در مورد همه مفاهیم صحبت داشته باشیم. مثالی از افعال جداشدنی لازم شامل موارد زیر است:

My car broke down on the way to work.

ماشینم در مسیر محل کارم خراب شد.

در این مثال فعل لازم جداشدنی broke down است که بدون نیاز به مفعول معنی کاملاً مشخصی دارد.

Can you sit down please?

میشه لطفاً بنشینی؟

در این مثال فعل لازم جداشدنی sit down است.

You are driving too fast. Can you slow down?

خیلی تند رانندگی می‌کنی، میشه لطفاً کمی سرعتت رو کم کنی.

فعل لازم جداشدنی slow down به معنای کم کردن سرعت است.

مثال‌های دیگر:

grew up in New Zealand

من در نیوزلند بزرگ شدم.

We should dress up for the party.

ما باید برای مهمانی آماده شویم.

Nobody found out that I didn’t have an invitation.

هیچ کس نفهمید که من دعوت نداشتم.

get up at 7 every morning

من هر روز صبح ساعت ۷ بلند میشوم.

نکته مهم افعال جدا شدنی

نکاتی برای تسلط

– به طور منظم تمرین کنید: از افعال عبارتی در گفتار و نوشتن استفاده کنید تا با ساختار و معنای آنها راحت تر شوید.

– استفاده از منابع: به فرهنگ لغت ها، راهنماهای دستور زبان و منابع آنلاین که در افعال عبارتی تخصص دارند مراجعه کنید.

– ایجاد فلش کارت: با افعال عبارتی قابل تفکیک متداول، معانی آنها و جملات نمونه فلش کارت بسازید.

– درگیر محتوای بومی: فیلم تماشا کنید، به موسیقی گوش دهید، و کتاب یا مقاله به زبان انگلیسی بخوانید تا ببینید که زبان مادری چگونه به طور طبیعی از افعال عبارتی استفاده می کند.

– تمرین با همکلاسان در جریان فرآیند آموزش زبان زبان انگلیسی و درخواست بازخورد از مدرس کلاس زبان انگلیسی یا دوره زبان انگلیسی که در آن شرکت کرده اید. با دریافت بازخورد صحیح اعتماد به نفس شما رد استفاده صحیح از این عبارات افزایش میابد.

با شناخت این اشتباهات رایج و به کارگیری راهکارهایی برای اجتناب از آنها، می توانید مهارت خود را با افعال عبارتی قابل تفکیک بهبود بخشید و مهارت های کلی زبان انگلیسی خود را افزایش دهید.

گاهی اوقات بعضی از افعال استثنا هستند؛ یعنی می‌توانند با یک شکل یکسان ظاهر شوند اما در بعضی از مواقع به خاطر معنی که دارند، جزء افعال لازم و در بعضی از موارد جزء افعال متعدی یا گذرا می‌باشند که همین باعث می‌شود تا خیلی‌ها آموزش زبان انگلیسی را سخت بدانند اما اگر آن را در قالب مثال یاد بگیرید، برایتان راحت‌تر خواهد بود. مثلاً فعلی که در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم، جزء این افعال محسوب می‌شود.

The plane will take off in ten minutes.

هواپیما چند دقیقه دیگر فرود خواهد آمد.

فعل take off در اینجا معنی فرود آمدن دارد و یک فعل لازم است که نیاز به مفعول در آن دیده نمی‌شود.

He took off his tie when he got home.

او وقتی به خانه رسید، کراواتش را درآورد.

در این مثال took off به معنای درآوردن لباس یا کفش است که حتماً باید با مفعول بیاید، در غیر این صورت بی‌معنی می‌شود. مفعول آن در این جمله his tie است.

چگونه گرامر زبان انگلیسی را به بهترین شکل ممکن یاد بگیریم؟

اگر می‌خواهید گرامر زبان انگلیسی را به گونه‌ای یاد بگیرید که هیچ وقت از ذهنتان نرود، باید آموزش درست ببینید. آموزش‌هایی که کاملا مفهومی و همراه با مثال هستند و برایتان کاربردی و جذاب بنظر بیایند. در واقع شما زمانی می‌توانید آموزش گرامر انگلیسی را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرید که بتوانید از آن استفاده کنید. اگر فقط مفاهیم را مطالعه کنید، به هیچ عنوان نمی‌توانید آنها را به کار بگیرید، یعنی عملاً آموزشتان مشکل داشته و ناقص است. مجموعه ما با نام ایرانمهر یکی از پر‌سابقه‌ترین‌ها در زمینه آموزش زبان انگلیسی به حساب می‌آید و همیشه از آخرین متدها و کاربردی‌ترین‌ها استفاده می‌کند. اگر گرامر انگلیسی را نزد ما یاد بگیرید، مطمئنا نه تنها آن را از یاد نخواهید برد، بلکه همیشه هم می‌توانید در درست‌ترین حالت و در به جا ترین محل ممکن از آن استفاده کنید.

گرامر افعال جدا شدنی در زبان انگلیسی

سخن پایانی

تسلط بر افعال عبارتی قابل تفکیک گامی مهم در جهت دستیابی به تسلط به زبان انگلیسی است. درک قانون محل و نحوه قرار دادن مفعول، شناخت اشتباهات رایج و دانستن چگونگی اجتناب از آنها می تواند توانایی شما در برقراری ارتباط موثر را تا حد زیادی افزایش دهد. تمرین منظم، همراه با استفاده از منابع قابل اعتماد، به تقویت درک شما از این ترکیبات افعالی همه کاره و اغلب دشوار کمک می کند. با شرکت در کلاس زبان انگلیسی و یا دوره آموزش زبان انگلیسی و کسب مهارت در استفاده صحیح از افعال عبارتی قابل تفکیک، می توانید به زبان خود تفاوت های ظریف و وضوح اضافه کنید و زبان انگلیسی خود را طبیعی تر و جذاب تر کنید. چالش را بپذیرید و به اصلاح مهارت‌های خود ادامه دهید، زیرا بدانید که هر مرحله شما را به تسلط بر پیچیدگی‌های دستور زبان انگلیسی نزدیک‌تر می‌کند.

سوالات متداول

فعل عبارتی قابل تفکیک چیست؟

یک فعل عبارتی قابل تفکیک ترکیبی از یک فعل و یک جزء دوم (قید یا حرف اضافه) است که در آن مفعول می تواند بین فعل و جزء دوم نیز قرار گیرد.

چگونه بفهمم که یک فعل عبارتی قابل تفکیک است؟

به طور کلی، اگر بتوانید مفعول را بین فعل و جزء دوم بدون تغییر معنی قرار دهید، قابل تفکیک است. میتوانید از فرهنگ لغت برای شناخت افعال عبارتی خاص استفاده کنید. اما لیست نسبتاً جامعی از افعال عبارتی جداشدنی در این مقاله آورده شده است که میتوانید از آن نیز استفاده کنید.

آیا هنگام تفکیک یا عدم تفکیک فعل عبارتی تفاوت معنی بوجود میآید؟

نه، جدا کردن یا عدم جداسازی فعل عبارتی معمولاً معنی را تغییر نمی دهد، اگرچه برخی از افعال عبارتی اشکال ثابتی دارند یا ممکن است در یک شکل طبیعی تر به نظر برسند.

آیا همه افعال عبارتی قابل تفکیک هستند؟

خیر، برخی از افعال عبارتی غیرقابل تفکیک هستند و باید با مفعول بعد از کل فعل عبارتی استفاده شوند.

آیا می توانم از افعال عبارتی قابل تفکیک در نوشتار رسمی استفاده کنم؟

بله، افعال عبارتی قابل تفکیک را می توان در نوشتار رسمی و غیررسمی استفاده کرد، اگرچه در زمینه های بسیار رسمی، ممکن است جایگزین های کمتر محاوره ای را انتخاب کنید.

چگونه استفاده از افعال عبارتی قابل تفکیک را به درستی تمرین کنم؟

با ایجاد جملات، استفاده از آنها در مکالمه و خواندن مطالبی که این افعال به طور طبیعی استفاده می شوند، تمرین کنید.

بیشتر بخوانید:شش راه برای یادگیری افعال عبارتی در زبان انگلیسی

بیشتر بخوانید:یادگیری افعال causative در زبان انگلیسی

آزمون

We don't ……………..off here . It's the next station.

Do you …………………..in ghosts ?

Nurses often have to ..................after some difficult people.

.........................on the train !It's leaving.

………………..at this photo in the paper.

That short doesn't ………………..with your trousers.

I've just …………..across some old photos that I want to show you.

Julia visits my grandparents every day. They really ……….on her.

A lot of people in my family …………….from high blood pressure.

Please let me ……………..for the meal. I have enough money.

چقدر این پست برایتان مفید بود؟
1
2
3
4
5
4.9 از 5 از 102 رای

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

  1. مریم رسولی
    30 مرداد 1403
    پاسخ دادن

    چقدر خوبه که برای مقالاتتون آزمون تستی قرار میدهین.من میخوام بدونم برای دوره بزرگسالان زبان انگلیسی/ چه کتابی در آموزشگاه شما تدریس میشود ؟

    • ایرانمهر
      30 مرداد 1403
      پاسخ دادن

      سلام وقت بخیر ممنونم ازهمراهیتون .دوره آموزش زبان انگلیسی برای بزرگسالان از پایه تا پیشرفته با سری کتاب‌های AMERICAN ENGLISH FILE تدریس میشود. و نیز شما میتوانید جهت آگاهی از نحوه ثبت نام به قسمت ارتباط با شعب سایت مراجعه نمایید و با تماس با یکی از شعب همکاران ما اطلاعات لازم را در اختیارتان میدهند .

  2. nima taghizadegan
    28 مرداد 1403
    پاسخ دادن

    درود بر شما
    مدرکی که از آموزشگاه شما دریافت میکنم در آخر دوره آموزشی میخواستم بدونم معتبر هست راهنمایی می نمایید .تشکر

    • ایرانمهر
      28 مرداد 1403
      پاسخ دادن

      سلام وقت بخیر بله گواهی‌ها و مدارک آموزشگاه ایرانمهر، تماما دارای هولگرام و کد رهگیری قابل استعلام می‌باشند.

  3. مرادیان
    27 مرداد 1403
    پاسخ دادن

    کلاس هاتون مختلطه من میخوام با خواهرم شرکت کنم راهنمایی می کنید؟

    • ایرانمهر
      27 مرداد 1403
      پاسخ دادن

      سلام وقت بخیر تمامی کلاسها بصورت غیر مختلط برگزار میشود جهت آگاهی از نحوه ثبت نام و برگزاری دوره به قسمت ارتباط با شعب سایت مراجعه نمایید و با تماس با یکی از شعب همکاران ما اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار میدهند .

  4. نادر شکراله زاده
    11 مرداد 1403
    پاسخ دادن

    سلام کلاس تی تی سی دارین میخوام شرکت کنم میشه بهم بگین کجا باید بیام برای ثبت نام؟

    • ایرانمهر
      11 مرداد 1403
      پاسخ دادن

      سلام وقت بخیر بله شما میتوانید فرم ثبت نام دوره تربیت مدرس از سایت را تکمیل نمایید همکاران ما پس از تکمیل فرم با شما تماس حاصل می نمایند و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار میدهند .
      https://iranmehrcollege.com/teacher-training-courses/

  5. میترا زمانی فرد
    8 مرداد 1403
    پاسخ دادن

    سلام بسیار محتواهای خوبی میزارین . کلاس زبان انگلیسی خصوصی میخوام برای دو تا از فرزندانم راهنمایی میکنید چکار کنم ؟

    • ایرانمهر
      8 مرداد 1403
      پاسخ دادن

      سلام وقت بخیر ممنونم از همراهیتون, جهت آگاهی از نحوه ثبت نام در کلاسهای آموزشی مجموعه و میزان شهریه به قسمت ارتباط با شعب سایت مراجعه نمایید و با تماس با یکی از شعب همکاران ما اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار میدهند .

مقالات مرتبط