IRANMEHR
آینده از آن توست
لوگو ایرانمهر
+
ابهام زدایی از آزمون اسپیکینگ آیلتس
امتیاز کاربران: 3.7/5
نویسنده: ایرانمهر
6 خرداد 1402

ابهام زدایی از آزمون اسپیکینگ آیلتس

امروزه بسیاری از افراد علاقه‌مند به شرکت در آزمون‌های آیلتس بوده و به دنبال این هستند تا بتوانند مهارت‌های خود را تقویت کرده و مدرک زبان خود را دریافت کنند. یکی از چالش‌برانگیزترین و سخت‌ترین بخش‌هایی که در این آزمون وجود دارد و شما باید به طور کامل با آن آشنا شده و مهارت خود را در این زمینه تقویت کنید بخش مربوط به اسپیکینگ است. در این بخش شما باید مهارت‌های گفتاری خود را تقویت کرده و بتوانید به این زبان صحبت کنید. آزمون اسپیکینگ آیلتس به‌طورکلی یک آزمون سخت و دشوار است که شما باید به نکات متعددی در آن توجه داشته باشید.

بسیاری از زبان‌آموزان معمولا ابهامات زیادی در خصوص این آزمون دارند و همین عامل نیز باعث می‌شود تا نتوانند نمرات بالایی را در این زمینه دریافت کنند. ما در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این آزمون و دوره Pre-IELTS ایرانمهر صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را دراین‌خصوص در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر شما هم علاقه‌مند به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید حتما ادامه این مطلب را بادقت مطالعه کنید.

آزمون اسپیکینگ آیلتس

دوره های آموزش زبان انگلیسی

دوره های حضوری انگلیسی ایرانمهر
دوره حضوری  آموزش زبان انگلیسی برای کودکان
دوره حضوری آموزش زبان انگلیسی برای نوجوانان
دوره حضوری آموزش زبان انگلیسی برای بزرگسالان

آشنایی با ساختار و فرمت آزمون اسپیکینگ آیلتس

اولین نکته‌ای که باید در خصوص آزمون اسپیکینگ آیلتس بدانید و برای ابهام‌زدایی از این آزمون به آن نیاز دارید مبحث بخش‌ها و ساختار این آزمون است. به‌طورکلی باید بدانید که فرمت این آزمون‌ها از سه بخش تشکیل می‌شوند که هریک از این بخش‌ها دارای نمره و امتیاز مخصوص به خود هستند. در ادامه به معرفی هریک از این بخش‌ها می‌پردازیم و توضیحاتی را دراین‌خصوص به شما ارائه خواهیم داد.

اولین بخش از این آزمون که یک بخش 4 الی 5 دقیقه‌ای است بخشی است با نام مصاحبه و مقدمه شناخته می‌شود. در این بخش شخصی که از شما آزمون می‌گیرد شروع به معرفی‌کردن خودکرده و سپس از شما می‌خواهد تا علاوه بر تایید هویت، خودتان را نیز معرفی کنید. نکته بسیار مهمی که در خصوص این بخش باید بدانید این است که شما در این بخش حتما باید به سوالات عمومی در خصوص خانواده، تحصیل، کار و علایقتان پاسخ دهید که تمامی این سوالات از شما پرسیده خواهد شد.

در بخش دوم از آزمون آیلتس که این بخش تقریبا بین 3 الی 4 دقیقه به طول می‌انجامد شخصی که از شما آزمون می‌گیرد کارت‌هایی را در اختیار شما قرار می‌دهد که روی آنها موضوعاتی نوشته شده است. در طول صحبت‌کردن ممکن است از شما خواسته شود تا درباره این موضوعات نکاتی را بیان کنید. شما یک دقیقه فرصت خواهید داشت تا در مورد موضوع فکر کرده و خود را آماده کنید. در ادامه یک کاغذ و مداد برای یادداشت‌های شما نیز ارائه خواهد شد که می‌توانید از آن استفاده کنید. پس از این‌که ایده‌پردازی و فکرکردن شما تمام شد یک تا دو دقیقه زمان برای صحبت‌کردن درباره موضوع به شما داده خواهد شد و سپس چند سوال درباره آن موضوع نیز از شما پرسیده می‌شود.

بخش سوم از آزمون اسپیکینگ آیلتس یک بخش 4 الی 5 دقیقه است که در آن شما باید به‌صورت دوطرفه مشغول به مکالمه و صحبت شوید. شخصی که از شما آزمون می‌گیرد ممکن است سوالاتی را در خصوص موضوعات ارائه شده در بخش دو از شما بپرسد و از شما بخواهد تا توضیحات کامل‌تر و بهتری را ارائه دهید. شما می‌توانید از این فرصت استفاده کرده و در خصوص ایده‌هایی که در بخش قبل داشتید بیشتر و کامل‌تر صحبت کنید.

روان و خودجوش صحبت‌کردن اصل اساسی در آزمون اسپیکینگ

یکی از اصول بسیار مهم برای شرکت در آزمون اسپیکینگ آیلتس این است که تا جای ممکن سعی کنید روان و خودجوش صحبت کنید. هرچه این روان بودن و خودجوش صحبت‌کردن بیشتر باشد شما به همان نسبت می‌توانید نمرات بیشتری را نیز در این آزمون دریافت کنید. در خصوص استفاده از واژگان هوشمندانه اصلا نگران نباشید؛ تنها چیزی که در این آزمون مهم است این است که شما به‌اندازه کافی به صحبت‌های خود مسلط باشید. یک نکته مهم دیگر که باید به آن دقت داشته باشید این است که خیلی سریع صحبت نکنید و به دستور زبان نیز اهمیت دهید.

در واقع شما باید بتوانید یک تعادل خوب و سالم بین سریع و روان صحبت‌کردن و رعایت دستور زبان پیدا کنید که به شما کمک می‌کند تا بتوانید حداکثر نمره لازم را در این آزمون دریافت کنید.

حفظ‌کردن پاسخ‌ها یک اقدام اشتباه

یکی از اشتباهات رایجی که اکثر افرادی که در زمان شرکت در آزمون اسپیکینگ آیلتس مرتکب می‌شوند این است که سعی می‌کنند سوالات مربوط به خودشان در بخش اول را به طور کامل حفظ کنند و از این طریق به آنها پاسخ دهند. به‌طورکلی زمانی که شما اقدام به حفظ‌کردن جملات آماده می‌کنید در واقع اطلاعات جدیدی را در خصوص مهارت زبان خود منتقل نمی‌کنید و همین عامل نیز باعث می‌شود تا شخصی که از شما مصاحبه می‌گیرد از شما ایراد بگیرد و به طور مستقیم این موضوع روی نمره نهایی شما تاثیرگذار خواهد بود. پس برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی تا جای ممکن سعی کنید از حفظ‌کردن جملات خودداری کنید.

امتیازهای مربوط به آزمون اسپیکینگ چگونه اعطا می‌شوند؟

شاید سوال بسیار مهم دیگری که برای شما به وجود آمده باشد این است که چگونه امتیازات مربوط به این بخش از آزمون آیلتس اعطا می‌شوند؟ به‌طورکلی معیارهای مختلفی وجود دارند که می‌توانند روی امتیاز نهایی شما تاثیرگذار باشند و زمانی که شما قصد شرکت در آزمون اسپیکینگ آیلتس را دارید باید به‌تمامی این معیارها دقت و توجه کافی را داشته باشید. انسجام و توانایی صحبت‌کردن به‌صورت روان یکی از مهم‌ترین این معیارها است که باید به آن دقت و توجه داشته باشید. معیار مهم دیگری که می‌تواند به طور مستقیم روی امتیاز اسپیکینگ شما تاثیرگذار باشد مسئله دایره لغات شماست. شما باید سعی کنید تا جای ممکن دایره لغات خود را گسترده‌تر کنید تا بتوانید به شکل بهتری صحبت کنید. هرچه شخصی که از شما امتحان می‌گیرد بیشتر این احساس را داشته باشد که دایره لغات شما زیاد است این مسئله تاثیر بیشتری روی امتیازدهی او خواهد داشت.

نحوه استفاده از قواعد دستوری و گرامری در زمان صحبت‌کردن و از طرف دیگر دقت داشتن به این موارد می‌تواند از دیگر معیارهایی باشد که برای امتیازدهی به شما مورداستفاده قرار می‌گیرد. در نهایت نباید فراموش کنید که تلفظ شما نیز یک عامل کلیدی و بسیار مهم است. افرادی که به شکل بهتری کلمات و اصطلاحات مختلف را تلفظ می‌کنند معمولا می‌توانند امتیازهای بیشتری را در آزمون اسپیکینگ آیلتس نیز دریافت کنند.

آزمون آیلتس

عدم استفاده از کلمات بزرگ و ناآشنا

امروزه بسیاری از افرادی که در آزمون اسپیکینگ آیلتس شرکت می‌کنند معمولا مرتکب یک اشتباه رایج دیگر می‌شوند و آن این است که سعی می‌کنند روی کلمات بزرگ و ناآشنا کار کرده و به‌این‌ترتیب شخصی که از آنها آزمون می‌گیرد را تحت تاثیر قرار دهند. نکته مهمی که در اینجا باید به آن دقت داشته باشید این است که این کار نه‌تنها تاثیر مثبتی روی امتیاز شما ندارد؛ بلکه حتی ممکن است تاثیر منفی نیز داشته باشد. سعی کنید تا جای ممکن از کلماتی استفاده نکنید که آشنایی خوبی با آنها ندارید؛ چراکه در این کلمات امکان اشتباه یا تلفظ نادرست وجود دارد و در نهایت این اشتباهات ممکن است روی امتیاز نهایی آزمون شما تاثیرگذار باشند.

ما در دوره Developing IELTS ایرانمهر به طور کامل روی این موضوع تمرکز کرده‌ایم که شما چگونه می‌توانید با تمرکز روی کلماتی که آشنایی خوبی با آنها دارید بهترین امتیازات را در آزمون اسپیکینگ دریافت کنید بدون این‌که نیازی داشته باشید تا نسبت به کلمات پیچیده احساس نگرانی کنید.

از طیف وسیعی از ساختارهای گرامری استفاده کنید

زمانی که در آزمون اسپیکینگ آیلتس شرکت می‌کنید و نتیجه آزمون شما در حال تصحیح‌شدن است نحوه استفاده شما از دستور زبان و ساختارهای گرامری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود. یکی از مواردی که می‌تواند شانس شما را به میزان زیادی در این آزمون افزایش دهد این است که سعی کنید از طیف گسترده‌ای از ساختارهای گرامری استفاده کنید تا بتوانید از این طریق تسلط خود به ساختار گرامر زبان انگلیسی را نشان دهید. برای این‌که این مهارت را در خود تقویت کنید سعی کنید انواع جملات پیچیده و ساده را در بیان خود به زبان انگلیسی استفاده کرده و آنها را برای اعضای خانواده یا دوستان بیان کنید. از طرف دیگر شما می‌توانید صدای خود را نیز ضبط کنید تا از این طریق نیز بتوانید مهارت خود را ارتقا دهید. درصورتی‌که شما هم علاقه‌مند هستید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه به دست بیاورید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما در دوره  Mastering IELTS ابرانمهر نیز شرکت کنید. با شرکت در این دوره می‌توانید به بهترین شکل ممکن با ساختارهای گرامری موردنیاز در این زمینه آشنا شوید.

نگران لهجه خود نباشید

نگرانی در خصوص لهجه یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و نگرانی‌هایی است که اکثر افرادی که در آزمون اسپیکینگ آیلتس شرکت می‌کنند معمولا با آن مواجه می‌شوند و  به دنبال این هستند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن این لهجه را برطرف کنند. به‌طورکلی باید بدانید که اگر در آزمون حضوری آیلتس شرکت کنید شخصی که از شما آزمون می‌گیرد کاملا متوجه لهجه شما خواهد شد؛ مگر این‌که استرس شما باعث شود تا تند صحبت کرده و برخی از کلمات را به شکل نامناسبی ادا کنید. برای این‌که بتوانید مهارت خود را در این زمینه از آموزش زبان انگلیسی تقویت کنید بهتر است که از دوستان خود بخواهید تا به نحوه صحبت‌کردن شما دقت کنند. اگر آنها متوجه شوند که شما دقیقا چه چیزی را بیان می‌کنید قطعا شما از نظر لهجه در آزمون خودنگرانی نخواهید داشت.

مکث کردن برای تفکر بیشتر روی سوالات

همه ما دوست داریم ابتدا به سوالاتی که از ما پرسیده می‌شود فکر کرده و سپس پاسخ دهیم. این مسئله در آزمون اسپیکینگ آیلتس نیز می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد و به شما کمک کند تا بتوانید در کمترین زمان ممکن به پاسخ ایده‌آل خود برسید. راهکارهای مختلفی برای زمان خریدن و فکرکردن بیشتر به سوالات در این آزمون وجود دارد که با توجه‌کردن به آنها و استفاده از این روش‌ها می‌توانید به بهترین شکل ممکن به این سوالات پاسخ دهید. شما می‌توانید از جملات زیر استفاده کنید تا زمان بیشتری برای تفکر داشته باشید:

  • سوال جالبی است
  • من هرگز به این موضوع فکر نکرده‌ام اما…
  • اجازه بدهید ببینم
  • نکته خوبی است
  • این سوال سختی است؛ اما سعی می‌کنم به آن پاسخ دهم
  • و…

همان‌طور که مشاهده کردید با استفاده از این جملات فرصتی در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید بیشتری روی سوالی که از شما پرسیده شده است فکر کنید و در نتیجه پاسخ بهتر و کامل‌تری را به این سوال ارائه دهید.

موفقیت در آزمون آیلتس

گسترش‌دادن پاسخ‌ها یک اصل کلیدی برای موفقیت در آزمون اسپیکینگ آیلتس

زمانی که قصد شرکت در آزمون اسپیکینگ آیلتس را دارید توجه داشتن به یک مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود و آن این است که شما بتوانید پاسخ‌های خود را به شکلی مناسب گسترش دهید. سعی کنید به طور کامل به سوالاتی که از شما پرسیده می‌شوند پاسخ دهید. زمانی که پاسخ‌های شما شامل پاسخ‌های کوتاه است احتمالا این سوال را در ذهن کسی که از شما آزمون می‌گیرد ایجاد خواهد کرد که چرا به‌صورت جزئی درباره موضوع صحبت نمی‌کنید یا چه مشکلی وجود دارد که جزئیات را بیان نمی‌کنید؟ آیا به‌اندازه کافی به جزئیات موضوع مسلط نیستید که بتوانید درباره آن صحبت کنید؟ آیا نگران اشتباه‌کردن در طول فرایند صحبت درباره جزئیات هستید؟ تمامی این عوامل جز عواملی هستند که در نهایت باعث می‌شوند تا یک سوال بزرگ در ذهن کسی که از شما آزمون می‌گیرد ایجاد شود. پس برای این‌که از تاثیر منفی چنین موضوعی جلوگیری کنید پیشنهاد ما به شما این است که سعی کنید تا جای ممکن پاسخ‌های کاملی را ارائه داده و پاسخ خود را گسترش دهید.

هر زمان که صحبت از آزمون اسپیکینگ آیلتس می‌شود معمولا دوره‌های برگزار شده توسط آموزشگاه زبان ایرانمهر جز محبوب‌ترین دوره‌ها در این زمینه شناخته می‌شوند که به شما کمک می‌کنند تا خود را کاملا آماده شرکت در این آزمون کنید. با شرکت در این دوره‌ها شما می‌توانید تمامی مهارت‌های خود از جمله مهارت اسپیکینگ را ارتقا دهید و از این طریق بتوانید امتیاز و نمره بالاتری را در این آزمون دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: نمونه سوالات آیلتس

بیشتر بخوانید: منابع آزمون آیلتس

How useful was this post for you?
1
2
3
4
5
3.7 از 5 از 6 رای

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

مقالات مرتبط

برای مشاوره رایگان کلیک کنید