اگر دنبال شغلی هستید که با زبان انگلیسی سروکار داشته باشد، این را بدانید که حتما قبل از استخدام با شما به زبان انگلیسی مصاحبه میشود. معمولا اسم مصاحبه به زبان انگلیسی که به میان میآید، ترس به دل کارجو میفتد. خصوصا وقتی میخواهد در یک آموزشگاه زبان، به تدریس زبان انگلیسی مشغول شود. معمولا این تصور که مصاحبهکننده کاملا به زبان انگلیسی مسلط است و ممکن است در طول مصاحبه، حرفهای او را متوجه نشوید، شما را میترساند و اعتماد به نفس را نابود میسازد. در این مواقع ممکن است به این نکته فکر نکنید که با گفتن یک «Pardon» ساده مشکل حل میشود و هیچ عیبی ندارد که از آنها مودبانه بخواهید جمله را مجددا برایتان تکرار کنند.
حالا تصور کنید که شما در حال حاضر شغلی دارید که به زبان انگلیسی مرتبط است و مرحلهی «غول مصاحبه» را با موفقیت پشت سر گذاشتهاید. اما قصد مهاجرت شغلی دارید و میخواهید خودتان را برای یک مصاحبهی شغلی در خارج از کشور آماده کنید. مطمئنا ترسی که قبلا برای شرکت در این مصاحبهها داشتید، چند برابر میشود و شاید برای چند لحظه کاملا اعتماد به نفس خود را از دست بدهید.
فرض کنیم شما قصد دارید که در یکی از کشورهای آمریکا یا بریتانیا مشغول به کار شوید. پس قبل از آن، باید در یک مصاحبه به زبان انگلیسی شرکت کنید تا سطح مهارت شما به طور کامل سنجیده شود. مصاحبههایی که در کشورهای انگلیسیزبان مثل بریتانیا و آمریکا انجام میشود، معمولا با مصاحبهای که شما در بخش دیگری از دنیا تجربه کردهاید، متفاوت است. در ادامه، سخنان یک مصاحبهکنندهی بومی انگلیسی زبان را مشاهده میکنیم که از تجارب خود و سوالاتی میگوید که معمولا در این مصاحبهها پرسیده میشود.
وقتی با کارجویی مصاحبه میکنم که قصد کار در یک شرکت بینالمللی را دارد، معمولا تمام تمرکزم را روی این موضوع میگذارم که باتجربهترین شخص را برای آن شغل پیدا کنم. اما وقتی از طرف یک سازمان انگلیسیزبان مصاحبه میکنم، باید آنها را به عنوان یک فرد بشناسم و علاوه بر تجارب شغلی، شخصیت آنها را هم مورد بررسی قرار دهم.
در مصاحبههایی که به زبان انگلیسی انجام میشود، من باید علاوه بر تجارب شغلی، شخصیت آن شخص را هم بررسی و تایید کنم.
پس حتما به خاطر داشته باشید که شخص مصاحبهکننده، نمیخواهد راجع به موفقیتهای تیم قبلی شما بشنود یا اینکه صرفا برای او از رزومه و سوابق کاری طولانی خود سخن بگویید.
آنها میخواهند که شخصیت، انگیزه و اهداف حرفهای شما را بدانند. اینکه چه چیزی برایتان مهم است و چه چیزی برایتان مهم نیست.
البته، آنها از اینکه راجع به تجارب و سوابق کاری شما هم بشنوند، خوشحال میشوند. اما معمولا ترجیح میدهند از تجاربی بشنوند که به شغل شما در آن زمینه مرتبط است. آنها ترجیح میدهند راجع به موفقیتهایی که شخصا به دست آوردهاید بشنوند.
بنابراین، حالا که بهخوبی میدانید در مصاحبههای انگلیسی چه اتفاقی میفتد و آنها چگونه کارجویان بالقوه و ماهر را انتخاب میکنند، یک سوال باقی میماند: چگونه خود را برای یک مصاحبهی انگلیسی آماده کنیم؟ در ادامه، سه نکتهی جالب به شما معرفی میکنم تا به کمک آنها به خوبی بتوانید خود را برای شرکت در مصاحبه های انگلیسی زبان آماده کنید و از پس آن به خوبی بربیایید.
راجع به شرکت تحقیق کنید
تحقیق کردن راجع به شرکتی که میخواهید در آن کار کنید، یکی از بایدهاست. با این کار نه تنها به آنها نشان میدهید که میدانید قرار است چکار کنید، بلکه این را ثابت میکنید که برای شناختن آنها هم وقت گذاشتهاید.
در حقیقت این کار به آنها میگوید که شما واقعا میخواهید در شرکتشان کار کنید و برای اثبات آن، بخش زیادی از وقت خود را به مطالعهی فعالیتهای آن شرکت اختصاص دادهاید؛ برای مثال، راجع به تاریخچهی شرکت، ماموریتها، ارزشها و نحوهی فعالیت روزانهی آنها اطلاعاتی جمع کردهاید و با بیان این اطلاعات، آگاهی خود را نشان میدهید.
دوره های آموزش زبان انگلیسی |
|
دوره حضوری | آموزش زبان انگلیسی برای کودکان |
دوره حضوری | آموزش زبان انگلیسی برای نوجوانان |
دوره حضوری | آموزش زبان انگلیسی برای بزرگسالان |
راجع به مصاحبهکننده تحقیق کنید
شما به راحتی میتوانید اطلاعات شخص مصاحبهکننده را هم پیدا کنید. این اصلا کار سختی نیست. فواید اطلاعاتی را که میتوانید از طریق پروفایل لینکدین مصاحبهکننده به دست بیاورید، اصلا دست کم نگیرید.
با این کار شاید راه برقراری ارتباط بهتر با مصاحبهکننده را پیدا کنید و بفهمید که چه نقطهی مشترکی با او دارید. شاید هم او را بهتر بشناسید و بفهمید که بیشتر از چه چیزی خوشش میآید.
سعی کنید از اطلاعاتی که به دست میآورید، برای شکل دادن به ساختار رویکرد مصاحبهی خود با شخص مصاحبهکننده استفاده کنید.
برای این 12 سوالی که مطرح میکنیم، پاسخ مناسبی آماده کنید
ناگفته نماند که ممکن است در طول مصاحبه سوالاتی پرسیده شود که آماده کردن پاسخی صحیح و منطقی برای آنها، امری حیاتی باشد. چون احتمال این وجود دارد که برای سوالی جواب نداشته باشید یا مضطرب شوید. در ادامه 12 سوال رایج در این مصاحبهها را مطرح میکنیم تا به کمک آنها به خوبی آماده شوید و شما را با نحوهی پاسخ صحیح به آنها هم آشنا میسازیم.
1.Tell me a little bit about your experience.
کمی راجع به تجربیاتت برایم بگو.
در این قسمت، مصاحبهکننده از شما میخواهد که کمی از ماجراهای مربوط به حرفهی خود و عواملی بگویید که باعث شده اکنون در این مصاحبه حضور داشته باشید.
از این سوال به عنوان فرصتی استفاده کنید که به کمک آن، کمی راجع به تجارب کاری مرتبط با این شغل صحبت کنید. به خاطر داشته باشید همیشه به این نکته اشاره کنید که چرا میخواهید در شرکت آنها کار کنید و چرا فکر میکنید که برای آن موقعیت شغلی بهترین شخص هستید.
2. What do you know about us?
راجع به (شرکت) ما چه میدانید؟
همانطور که قبلا به آن اشاره کردم، تحقیق راجع به شرکت مورد نظر تقریبا تمام یک مصاحبه انگلیسی را تشکیل میدهد. پس از این سوال به عنوان فرصتی استفاده کنید که به کمک آن، اطلاعات خود راجع به شرکت را توضیح دهید و دلیل خود را برای کار در آن سازمان ذکر کنید.
راجع به تاریخچه شرکت، ماموریتها و ارزشهای آن صحبت کنید. سعی کنید نظر خود را بیان کنید و بگویید که از نظر شما، چه چیزی آنها را نسبت به سایر رقبا متمایز کرده است.
برای اینکه امتیاز بیشتری بگیرید، راجع به این صحبت کنید که چگونه هرآنچه در زندگی یاد گرفتهاید، به شما کمک میکند برای کار در شرکت آنها اشتیاق داشته باشید و چگونه این شغل به شما کمک میکند تا برنامهی پیشرفت شغلی خود را توسعه دهید.
3. Knowing what you know about the way we do things here, what would you change?
با توجه به اینکه روش ما را در انجام کارها میدانید، دوست دارید چه چیزی را تغییر دهید؟
من عاشق این سوال هستم.
برای من، این تمرینی فوقالعاده برای گسترش تفکر نقادانه است: این سوال به کارجو کمک میکند تا هر آنچه را که راجع به شرکت میداند بیان کند و سپس دانش خود را در این شرایط به کار بگیرد. پاسخ این سوال به شما کمک میکند تا نشان دهید چه چیزی در چنته دارید و چگونه میتوانید به پیشرفت سازمان کمک کنید.
برای اینکه به این سوال به درستی پاسخ دهید، باید واقعا خود را آماده کنید و با پشتوانهای از اطلاعات قوی در مصاحبه حضور پیدا کنید. یعنی نه تنها باید درباره تاریخچهی شرکت تحقیق کنید، بلکه باید راجع به مشخصات شغل مورد نظر درک کاملی داشته باشید و به آنها نشان دهید که نقش شما در شرکت چه مزایایی میتواند داشته باشد.
به مهارتهایی فکر کنید که میتوانید در شغل مورد نظر از آنها استفاده کنید و قرار است به کمک آنها روند انجام کار را جهت پیشرفت سازمان، تغییر دهید. حتی به دانش مورد نظر برای تلاش و پیشرفت بیشتر فکر کنید. به این ترتیب، به خوبی میتوانید مصاحبهکننده را قانع کنید که شما برای شرکت آنها مفید هستید و در برابرشان، شخصی فهمیده و مطلع قرار دارد.
4. Why do you want to leave your current job?
چرا میخواهید شغل فعلی خود را ترک کنید؟
این سوال رایجی است که معمولا توسط مصاحبهکننده پرسیده میشود. پاسخ این سوال تا حد زیادی به کارفرما نشان میدهد که شما از او چه انتظاری دارید. پس برخلاف کاری که برای استخدام در سازمانهای کشور خودتان انجام میدهید، در این مورد بهتر است صادق باشید.
مطمئن شوید که پاسخ شما منسجم، محکم و از همه مهمتر، هدفمند است. برای مثال، اگر نمیتوانستید با سبک مدیریت در سازمان قبلی کنار بیایید، حتما آن را به آرامی و مختصر بیان کنید. این مکالمهی صادقانه به شما کمک میکند تا مطمئن شوید که آیا شما و شرکتی که برای استخدام در آن، مصاحبه میکنید به خوبی با هم کنار میآیید یا خیر؛ اینکه بتوانید این نکات را در طول مراحل مصاحبه مشخص کنید، اهمیت زیادی دارد. چون ممکن است بعدا برایتان مشکل ایجاد کند.
به یاد داشته باشید: مراحل مصاحبه مثل یک خیابان دو طرفه است: به همان میزان که کارفرما شما را انتخاب میکند، شما هم کارفرما را انتخاب میکنید. یعنی بررسی دوطرفه صورت میگیرد و شاید به جای کارفرما، شما کسی باشید که با آن وضعیت کنار نیاید.
همچنین به خاطر داشته باشید که اگر آسان بگیرید، همه چیز به آسانی پیش میرود. یعنی به راحتی سوالات خود نظیر «من حقوق بالا میخواهم» یا «آیا فرصت پیشرفت در این شغل وجود دارد؟» را بپرسید. اما باید برای توجیه حرفهای خود اماده باشید. اگر حقوق زیاد یا فرصتی برای ترفیع گرفتن یا رشد کردن میخواهید، حتما برای آنها دلیلی داشته باشید.
شاید مصاحبهکننده پا پیش بگذارد و از شما بپرسد که آیا تا به حال سعی کردهاید با مدیر شرکتی که اکنون در آن مشغول به کار هستید، مکالمهای داشته باشید یا خیر. شاید هم از شما بپرسند که چه چیزی باعث میشود شما شایستگی افزایش حقوق را داشته باشید (خواهشا به تعداد سالهایی که در آن شغل مشغول به کار بودهاید، اشارهای نکنید و از مهارتهایتان سخن بگویید) پس فرقی نمیکند که در پاسخ چه میگویید، در هر صورت توجیه خود را آماده کنید.
5. How would your old boss/team describe you?
رئیس/تیم قبلی شما را چگونه توصیف میکند؟
مصاحبهکنندگان معمولا به این دلیل چنین سوالی میپرسند که مهارتهای تحلیلی و هوش هیجانی شما را برای ارزیابی نقش خود در شرکت فعلی بسنجند.
و چگونه به این سوال به بهترین نحو پاسخ دهیم؟ وقتی شما صفات خود را برای کسی بیان میکنید، حتما به خاطر داشته باشید که سازمانها و شرکتهای انگلیسیزبان میخواهند کسی را استخدام کنند که واقعا از او خوششان بیاید و با او به خوبی کنار بیایند. در حالت ایدهآل، آنها میخواهند کسانی را استخدام کنند که هم بتوانند کار تیمی انجام دهند هم شخصیت مودبی داشته باشند.
6. Tell me about a situation in your previous job where you failed to meet expectations. How did you deal with that situation?
درباره مواقعی به من بگویید که در شغل قبلیتان نتوانستید انتظارات را برآورده کنید. چطور با این مسئله کنار آمدید؟
نگران نباشید، مصاحبهکننده قرار نیست شما را به خاطر شکستهایتان قضاوت کند؛ آنها این سوال را میپرسند و به این هم اعتقاد دارند که اشتباه، اجتناب ناپذیر است. اما علاوه بر این، میخواهند بدانند که شما با شکستها چگونه کنار آمدید و دوباره سرپا شدید.
اگر برای حل مشکل در یک کار تیمی و به کمک سایر همکاران اقدام کرده باشید، امتیاز بیشتری کسب میکنید.
این سوال ممکن است به روشهای مختلفی پرسیده شود؛ اما مهمترین نکتهای که باید به خاطر بسپارید این است که آنها انتظار شنیدن پاسخی حساب شده را دارند: یعنی باید با روش STAR سوالشان را پاسخ دهید:
- شرایط (Situation): به آنها شرایط و وضعیت را توضیح دهید.
- وظیفه (Task): وظیفهای که بر عهده داشتید را بیان کنید.
- عملکرد (Action): به آنها مشکل را توضیح دهید و سپس بگویید که چگونه راهحل را پیدا کردید.
- نتیجه (Result): به آنها بگویید که چگونه راهحل را اعمال کردید و چه نتیجهای گرفتید.
7.Tell me an instance where you showed initiative / (insert quality here).
با مثال به من بگویید که چه زمانی ابتکار به خرج دادید (در اینجا کیفیت خیلی مهم است).
درست مثل سوال شش، برای پاسخ به این سوال هم باید از شیوهی STAR استفاده کنید: «Situation، Task، Action، Result). روشی که به پاسخ شما ساختار مناسبی میدهد.
این سوال به شما اجازه میدهد که نشان دهید بر مسیر شغلی آنها کنترل دارید و به این ترتیب ثابت میکنید که سطح شما از سطح انتظار آنها خیلی بالاتر است.
این روش، راهی فوقالعاده است که خود را عضوی فعال و موثر در کارهای تیمی نشان دهید. به استفاده از مثالی فکر کنید که نشان دهد شما میتوانید در سازمانها یا تیمهای بزرگتر کار کنید و تاثیرات خوبی به جا بگذارید.
8. How would you like to see your career develop?
دوست دارید پیشرفت شغلی خود را چگونه ببینید؟
این شانس شماست تا بلندپروازی و آگاهی خود را از پتانسیل مسیر شغلی مورد نظر نشان دهید.
اگر میتوانید، پاسخی مطرح کنید که حرفه و نقش شما در شرکت مورد نظر را همتراز کند. اگر میخواهید یک قدم جلوتر بروید، از این فرصت استفاده کنید تا خود را به عنوان شخصی مستعد و مناسب برای آن موقعیت شغلی اثبات کنید و علاقه و اشتیاق خود را برای کار در آن شرکت خاص نشان دهید.
9. How can we help you with your career goals?
چگونه میتوانیم به شما در رسیدن به اهداف شغلیتان کمک کنیم؟
پاسخ شما به این سوال میتواند با پاسخ شما در سوال هشت همتراز باشد.
به خاطر داشته باشید، این مسئله خیلی مهم است که میزان ارزشی را که با خود به شرکت اضافه میکنید؛ حتما بیان کنید. علاوه بر این، حتما این نکته را بیان کنید که شما تا چه حد برای آن موقعیت شغلی در شرکت مورد نظر مناسب هستید و این موقعیت تا چه میزان با برنامههای پیشرفت شغلی و سوابق کاری شما منطبق است.
اگر آگاهی و دانش خود را به مصاحبهکننده نشان دهید، سریعا به نتیجه میرسید که آیا این شرکت و موقعیت شغلی برای شما مناسب است و آیا میتوانید مسئولیت آن را جدی بگیرید یا خیر.
10. What are your salary expectations (and why do you want that much)?
چه حقوقی انتظار دارید ( و چرا اینقدر میخواهید)؟
این سوال انحرافی نیست. این تنها شانس شماست که بتوانید صداقت، شفافیت و آگاهی از ارزشهای خود را نشان دهید.
همیشه وقتی برای مصاحبه به شرکتی میروید، دو حقوق در ذهنتان داشته باشید: حقوق مورد نظر خود؛ و پایینترین حقوقی که میتوانید با آن در شرکت کار کنید. به این ترتیب، اگر مصاحبهکننده بحث را به میزان حقوق کشاند، مطمئن هستید که هرگز حقوقی را که راضیتان نمیکند قبول نخواهید کرد.
یک نکتهی دیگر: به این نکته دقت کنید که حقوق مد نظر شما همیشه باید موجه و معقول باشد و بر اساس حقوق، سنوات و پاداشی باشد که در شرکت قبلی دریافت میکردید. یعنی اگر فاصلهی حقوقی که در شرکت قبلی میگرفتید و حقوقی که از شرکت جدید میخواهید زیاد باشد، روی ذهن مصاحبهکننده تاثیر منفی میگذارید.
پس اگر به شما پایه حقوقی ارائه شد که از نظر شما، کم بود، همیشه سنوات و پاداشی را که ممکن است بابت کارتان در شرکت دریافت کنید هم در نظر بگیرید.
11. What is your notice period?
از کی میتوانید مشغول به کار شوید؟
این یکی از استانداردترین سوالات در مصاحبههای انگلیسی است که البته در مصاحبههای استخدامی در کشور خودمان هم زیاد پرسیده میشود. کارفرما این سوال را میپرسد تا اگر شما در این شغل پذیرفته شدید، بدانند که از کی میتوانید مشغول به کار شوید.
اگر میخواهید قبل از شروع کار فرجه بگیرید و کمی استراحت کنید، پس از فرصت خود حتما استفاده کنید و آن را در پاسخ به همین سوال بیان نمایید. چون ممکن است به تازگی (شاید حتی یک ساعت) از کار قبلی خود استعفا داده باشید و برای شروع کار جدید، به کمی استراحت نیاز داشته باشید. شاید هم از قبل، برنامهی سفر خود را تنظیم کرده باشید و امکان تغییر آن وجود نداشته باشد. پس میتوانید به او راجع به این برنامهریزی اطلاع دهید. به این ترتیب، کارفرما میتواند بر اساس زمان حضور شما در شرکت برنامهریزی کند و به سایر همتیمیهای شما هم خبر دهد.
12. Do you have any concerns about my suitability for this role?
آیا به توانایی من در رابطه با این موقعیت شغلی شک دارید؟
آخرین سوال را آنها از شما نمیپرسند. بلکه شما از آنها میپرسید.
سوال پرسیدن از مصاحبه کننده انگلیسی زبان بد نیست. این کار به آنها نشان میدهد که شما باانگیزه و کنجکاو هستید. اما این سوال خاص، میتواند هدف متفاوتی داشته باشد.
این سوال به شما کمک میکند تا بفهمید که نظر مصاحبه کننده نسبت به شما چیست و آیا او نگرانی خاصی در استخدام شما دارد یا خیر.
چون اگر نگرانی آنها را متوجه شوید، میتوانید توجیهشان کنید. برای مثال میتوانید راجع به سوالی که در طول مصاحبه از پرسیدن آن خودداری کردهاند، توضیح دهید یا با تجربه و علاقهی خود این را ثابت کنید که شما کسی هستید که به آن موقعیت شغلی تعلق دارد. اینکه اگر کس دیگری جز شما را برای آن شغل انتخاب کنند، دیوانه هستند! (البته این را رک در صورتشان نگویید!). پس آنها باید همین الان از جستجو دست بردارند و شما را برای موقعیت شغلی مورد نظرشان استخدام کنند (زیاد هیجانزده نشوید و دستتان را روی میز نکوبید؛ قرار نیست دیوانه به نظر برسید!).
سخن پایانی
حالا که تمام نکات مقدماتی را بیان کردم، یک نکتهی دیگر باقی مانده است که آن را هم باید در این مقاله ذکر کنم.
وقتی با مصاحبه کننده در اتاق حضور دارید، سعی کنید که ساختار سوال-جوابی مصاحبه را به یک مکالمه تغییر دهید.
چون مصاحبه دقیقا باید اینگونه باشد؛ نه که شبیه امتحان کنکور به نظر برسد. یعنی یک مکالمهی دو (یا چند) نفره که در طول آن باید به یکدیگر نشان دهید که تا چه میزان به درد هم میخورید.
همانطور که قبلا گفتم، مراحل مصاحبه مثل یک خیابان دوطرفه است. پس فرصت خود را از دست ندهید و اجازه ندهید که به جادهای یک طرفه تبدیل شود (به شما قول میدهم کارفرمایان استعداد این کار را دارند).
پس هرگز مزایای خود را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید : 11 سوال رایج مصاحبه شغلی به زبان انگلیسی و نحوه صحیح پاسخ به آنها
بیشتر بخوانید: نحوه معرفی کردن در مصاحبههای کاری
خیلی متشکرم از اطلاعات قرارداده شده
اگر ترجیحا سوالات و پاسخها راهم به انگلیسی برای مثال قرارمیدادید مطالب کاملتر بود
سلام وقت بخیر ممنونم از شما
موفق باشین