اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا سطح زبان انگلیسی شما در سطح قابل قبولی است یا شاید هم به تازگی یادگیری جدی و با هدف زبان انگلیسی را آغاز کردهاید. مهمتر از همه اینکه احتمالا سفر مهم یا مهاجرتی در پیش دارید که میخواهید آزمون آیلتس بدهید و میخواهید بهترین نتیجه را داشته باشید.
در این مقاله، هشت مورد از اشتباهات و بیدقتیهای رایج در این آزمون را به شما گوشزد میکنیم و راههای جلوگیری از آنها را به شما میگوییم تا بهترین و بالاترین عملکرد را در این آزمون داشته باشید.
دوره های آموزش زبان انگلیسی |
|
دوره حضوری | آموزش زبان انگلیسی برای کودکان |
دوره حضوری | آموزش زبان انگلیسی برای نوجوانان |
دوره حضوری | آموزش زبان انگلیسی برای بزرگسالان |
اشتباه شماره 1:
هر چی بیشتر بنویسید، فایده ندارد! یکی از اشتباهات رایج در آزمون آیلتس این است که بیشتر از تعداد کلمهای که لازم است بنویسید. اگر در سوالی نوشته شده است «بیشتر از سه کلمه ننویسید»، چهار کلمه ننویسید! اگر بیشتر از چیزی که از شما خواسته شده است بنویسید، حتما از شما نمره کم میشود.
اشتباه شماره 2:
هر چی کمتر بنویسید هم فایده ندارد! طول متن در قسمت نگارش بسیار حیاتی و مهم است. وقتی در متن سوال به حداقل تعداد کلمات اشاره میشود (که برای مقاله 250 کلمه و برای نامه یا گزارش 150 کلمه است)، به این معنی است که هر متنی که از این تعداد کلمه کمتر باشد، با کسر نمره مواجه خواهد شد.
اشتباه شماره 3:
مقاله طولانیتر به معنی نمره بهتر یا سواد بیشتر نیست. یکی دیگر از باورهای غلط این است که فکر کنید هر چه متنی که مینویسید طولانیتر باشد، نمره بهتری در آیلتس میگیرید. نه تنها این مسئله یه باور اشتباه است، بلکه اشتباه و باور خطرناکی است! هر چه متنی که مینویسید طولانیتر باشد، امکان اینکه نمره شما کسر شود بیشتر میشود! چون هر چه از کلمات و عبارات بیشتری استفاده کنید، احتمال خطا و ایرادات گرامری و املایی هم به همان نسبت بیشتر میشود.
اشتباه شماره 4:
عوض کردن موضوع اصلا قابل قبول نیست. هر از گاهی از زبانآموزی خواسته میشود درباره موضوعی مطلب بنویسد که درباره آن اطلاعات ندارد. برای اینکه به خیال خودشان، از بروز یک فاجعه جلوگیری کنند و تمام نمره سوال را از دست ندهند، تصمیم میگیرند درباره موضوعی کمی متفاوت یا گاهی کاملا متفاوت بنویسند. حقیقت تلخ این است که اصلا مهم نیست متنی که نوشتید چقدر زیبا باشد، موضوع غلط یا بیربط به سوالی که از شما خواسته شده است، به معنی نمره صفر است! یکی دیگر از اشتباهات مشابه این است قسمتهایی را که درباره موضوع به شما گفته شده است حذف کنید یا به راهنماییهایی که به شما داده شده است توجه نکنید. هر نکتهای که در موضوع اصلی به شما گفته شده باید در متن به آن پرداخته شود چون مصحح امتحان تمام آنها را لحاظ میکند.
اشتباه شماره 5:
حافظه خوب میتواند شما را به دردسر بیاندازد. گاهی دیده شده است موضوعات تکرار میشوند و زبانآموزان «باهوش» که حافظه خوبی دارند تصمیم میگیرند مقالات را حفظ کنند. این یک اشتباه وحشتناک است؛ چرا که مصحح برای این تربیت شده تا مقالات تکراری و حفظ شده را تشخیص بدهد و قوانین سفت و سختی دارد که این موارد را رد صلاحیت کند و هیچ نمرهای به آن ندهد.
اشتباه شماره 6:
لهجه مهم نیست! تلفظ مهم است! آیلتس، آزمونی برای زبانآموزان غیربومی است و اگر کسی لهجه بومی نداشته باشد، موآخذه نمیشود. مشکل این است که بسیاری از افراد فرق بین صحبت کردن با لهجه خارجی و اشتباه تلفظ کردن کلمات را نمیدانند. مهم نیست لهجهتان چقدر خوب باشد، کلماتی که تلفظ میکنید باید کاملا درست باشند، در غیراینصورت از شما نمره کم میشود.
اشتباه شماره 7:
ایدهها مهم نیستند، روشی که آنها را بیان میکنید مهم هستند! بسیاری از زبانآموزان فکر میکنند بیان ایدههای اشتباه (چه در مقاله، نامه یا گفتگو) میتواند نمره آنها را خراب کند. اما حقیقت این است که هیچ ایدهای اشتباه نیست و هیچ ایدهای به خودی خود مهم نیست، راهی که آنها را ابراز میکنید مهم هستند.
اشتباه شماره 8:
کلمات رابط: بیشتر همیشه بهتر نیست! زبانآموزان باهوش میدانند یکی از معیارهای نمرهدهی در مقاله، انسجام و پیوستگی متن و استفاده از کلمات و عبارات ربطی است که انسجام متن را نشان میدهد. احتمالا فکر میکنید هر چه تعداد کلمات و عبارات ربطی که استفاده میکنید بیشتر باشد، انسجام و پیوستگی متن بیشتر میشود، نه؟ غلط است! استفاده بیش از حد از کلمات ربطی نشاندهنده یک مشکل است و به راحتی توسط مصحح قابل تشخیص است و باعث میشود از شما نمره کم شود!
اخطار: برای اینکه به مشکل برخورد نکنید، مهم است که این اشتباهات رایج را بشناسید و پیش از آزمون، تمرین کافی داشته باشید. آشنایی با ساختار و قواعد آزمون میتواند اعتماد به نفس شما را بالا ببرد و این مسئله بدون شک در نمره نهایی شما تاثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید:شایعات مربوط به آزمون اسپیکینگ آیلتس
نظر خود را با ما در میان بزارید