IRANMEHR
آینده از آن توست
لوگو ایرانمهر
+
آزمون PTE
امتیاز کاربران: 4/5
نویسنده: ایرانمهر
13 شهریور 1398

آزمون PTE

آزمون سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی یا Pearson Test of English که با نام اختصاری PTE شناخته می‌شود، آزمون آکادمیک مبتنی بر کامپیوتر است. این آزمون برای انگلیسی‌زبان‌های غیربومی است که می‌خواهند در خارج از کشور تحصیل کنند. آزمون PTE مهارت‌های خواندن، نوشتن، شنیدن و مکالمه را ارزیابی می‌کند.

آزمون PTE توسط سازمان Pearson برگزار می‌شود که ناشر انتشارات Longman است.

سوالات این آزمون معمولا دو مهارت را با هم ارزیابی می‌کند، مثلا شنیدن و خواندن یا خواندن و مکالمه. آزمون در یک روز برگزار می‌شود، حدودا 3 ساعت طول می‌کشد و باید در محیط امن آزمون و پشت سیستم رایانه‌ای برگزار شود. قسمت مکالمه آزمون هم با کامپیوتر انجام می‌شود. طی این مرحله، صدای شما ضبط و برای نمره‌دهی و بررسی به ممتحن فرستاده می‌شود.

یکی از مزایای آزمون PTE در مقایسه با سایر آزمون‌ها از جمله آیلتس این است که نتیجه آزمون خیلی سریع به دستتان می‌رسد. برخلاف آیلتس که نمره نهایی آزمون بعد از حدود دو هفته به دست متقاضی می‌رسد، نتیجه آزمون PTE را می‌توانید 5 روز کاری بعد از آزمون دریافت کنید.

هزینه این آزمون با توجه به کشورهای مختلف متفاوت و از 150 تا 220 دلار متغیر است.

آزمون PTE هم مثل آزمون آیلتس، تافل و TOEIC، یک آزمون چند سطحی است.

پیش از پرداختن به قسمت‌های مختلف این آزمون باید بدانید تمام کشورها و دانشگاه‌های دنیا این مدرک را قبول ندارند؛ اما عاملی که باعث شده در سال‌های اخیر این آزمون طرفداران زیادی پیدا کند این است که از حدود 4 سال پیش، اداره مهاجرت استرالیا اعلام کرد به جای آیلتس این آزمون را هم قبول می‌کند. خبر بهتر اینکه این آزمون به مراتب ساده‌تر از آیلتس و تافل است. اگر می‌خواهید برای مهاجرت به کشور کانادا اقدام کنید، دور این آزمون را خط بکشید؛ چون تنها مدرک مورد تایید این کشور، نمره آزمون آیلتس است.

برای اینکه فهرست دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و موسساتی که مدرک PTE را قبول می‌کنند بشناسید، باید به قسمتی در وبسایت رسمی این آزمون مراجعه کنید که فهرستی از پذیرندگان این مدرک را ارائه می‌کند.

حالا با هم به توضیح و بررسی قسمت‌های مختلف آزمون PTE می‌پردازیم.

آمادگی برای آزمون PTE

فرمت آزمون

همانطور که در ابتدا هم گفتیم، آزمون PTE مهارت‌های شنیدن، خواندن، نوشتن و مکالمه را ارزیابی می‌کند. این آزمون به طور کامل با کامپیوتر انجام می‌شود و حدودا سه ساعت طول می‌کشد.

برای شرکت در آزمون PTE Academic باید به یکی از مراکز مجاز «پیرسون» مراجعه کنید. به شما یک کامپیوتر و یک هدفون داده می‌شود تا بخوانید، بشنوید و به سوالات پاسخ بدهید.

طی یک جلسه سه ساعته، سه قسمت اصلی برای آزمون وجود دارد: مکالمه و نوشتن (با هم ارزیابی می‌شوند)، شنیدن و خواندن. همچنین بین قسمت‌های خواندن و شنیدن، وقفه‌ای ده دقیقه‌ای به متقاضی داده می‌شود تا استراحت کند. در طول مدت آزمون با 20 نوع سوال متفاوت روبرو می‌شوید که شامل سوالات چندگزینه‌ای، مقاله‌نویسی و تفسیر اطلاعات است.

از آنجایی که آزمون PTE Academic مهارت‌های انگلیسی را در دنیای واقعی و محیط‌های آکادمیک ارزیابی می‌کند، بنابراین طبیعی است که گلچینی از سخنرانی‌ها را بشنوید و جدول‌ها و نمودارها را ببینید. در این آزمون لهجه‌های مختلفی را می‌شنوید، از انگلیسی بریتانیایی و آمریکایی گرفته تا لهجه غیربومیان، بنابراین در این آزمون در معرض لهجه‌های مختلف قرار می‌گیرید که ممکن است در زندگی روزمره با آن‌ها مواجه شوید.

     
قسمت 1: مکالمه و نوشتن قسمت 2: خواندن و درک مطلب قسمت 3: شنیدن
77 تا 93 دقیقه 32 تا 40 دقیقه 45 تا 57 دقیقه
معرفی شخصی خواندن و نوشتن: پر کردن جاهای خالی خلاصه کردن متن گفتاری
روخوانی با صدای بلند سوالات چندگزینه‌ای با امکان انتخاب چند گزینه سوالات چندگزینه‌ای با امکان انتخاب چند گزینه
تکرار جملات مرتب‌کردن پاراگراف‌های بهم ریخته پر کردن جاهای خالی
توضیح عکس خواندن: پر کردن جاهای خالی هایلایت کردن خلاصه‌های صحیح
بازگویی یک سخنرانی سوالات چندگزینه‌ای با امکان انتخاب یک گزینه سوالات چندگزینه‌ای با امکان انتخاب یک گزینه
پاسخ به سوالات کوتاه   انتخاب کلمات حذف شده
خلاصه کردن متن نگارشی   هایلایت کردن کلمات نادرست
    دیکته نوشتن

نگارش و مکالمه (Speaking & Writing)

در این قسمت که اولین بخش آزمون است، شما 77 تا 93 دقیقه زمان دارید تا به سوالات و تسک‌های آن به طور کامل و به بهترین شکل ممکن پاسخ بدهید. در اولین قدم باید خیلی کوتاه خودتان را معرفی کنید و بعد از آن قسمت‌های رسمی این آزمون آغاز می‌شود. در قسمت بعدی نوشته‌ای در اختیار شما قرار می‌گیرد که باید با صدای بلند از روی آن بخوانید؛ و صدای شما در این مدت ضبط خواهد شد و بعد برای ممتحن ارسال می‌شود. این نوشته معمولا 60 کلمه دارد و مدت زمان لازم برای انجام آن به متن بستگی دارد. در قسمت بعد، جملاتی برای شما پخش می‌شود و شما باید آن را تکرار کنید. این جملات 5 تا 15 کلمه هستند و شما 15 ثانیه وقت دارید تا جمله را تکرار کنید. در بخش توصیف عکس، تصویری به شما نشان داده می‌شود و مهارت مکالمه شما ارزیابی می‌شود، برای توصیف عکس 40 ثانیه فرصت دارید. در قسمت «Re-tell lecture» باید یک سخنرانی را که ممکن است به صورت صوتی یا تصویری برای شما پخش شود، بازگویی کنید. در این تسک مهارت‌های شنیدن و مکالمه شما ارزیابی می شود. فایلی که برای شما پخش می‌شود حدودا 90 ثانیه است و 40 ثانیه وقت دارید متن را بازگویی کنید. در قسمت بعدی باید به سوالات کوتاهی پاسخ بدهید، این سوالات بین 3 تا 90 ثانیه برای شما پخش می‌شوند. تسک بعدی خلاصه‌کردن متن است و مهارت‌های خواندن و نگارش شما مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. متنی که به شما داده می‌شود تا 300 کلمه است و شما 10 دقیقه فرصت دارید آن را خلاصه کنید و متنی که می‌نویسید نباید بیشتر از 75 کلمه باشد. تسک پایانی نوشتن یک انشای 200 الی 300 کلمه‌ای است که برای نوشتن آن 20 دقیقه فرصت به شما داده می‌شود.

خواندن و درک مطلب (Reading)

در قسمت خواندن و درک مطلب بیشتر تمرکز روی مهارت خواندن است و فقط برای یکی از تسک‌ها به مهارت نگارش هم امتیاز داده می‌شود. در اولین تسک باید جاهای خالی را با توجه به متنی که به شما داده شده است، پر کنید. در قسمت بعدی، سوالات چندگزینه‌ای به شما داده می‌شود که بیش از یک جواب صحیح دارند. در تسکی که با عنوان «Re-order Paragraphs» به شما داده می‌شود، چند پاراگراف روی صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود که ترتیب مشخصی ندارند و باید آن‌ها را مرتب کنید. در تسک بعدی که مهارت خواندن و نگارش با هم ارزیابی می‌شود، متنی روی صفحه نشان داده می‌شود که چندین جای خالی دارد و از لیست کشویی باید کلمه درست را انتخاب و جای خالی را پر کنید. در تسک نهایی متنی به شما داده می‌شود که باید آن را بخوانید و بعد به سوالات چندگزینه‌ای پاسخ بدهید که فقط یک پاسخ صحیح دارد.

شنیدن (Listening)

قسمت نهایی این آزمون مربوط به ارزیابی مهارت شنیدن است. در اولین تسک، فایلی به مدت 40 تا 90 ثانیه برای شما پخش می‌شود که ممکن است یک فایل صوتی یا ویدیویی باشد. بعد از شنیدن آن باید محتوایی را که شنیدید خلاصه کنید و متنی بین 50 تا 70 کلمه بنویسید. در تسک بعدی، پس از شنیدن یک فایل صوتی، درباره محتوا و لحن گوینده سوالاتی چندگزینه‌ای از شما پرسیده می‌شود که برای پاسخ‌دادن به آن می‌توانید بیش از یک گزینه را انتخاب کنید. در قسمت «پر کردن جاهای خالی»، فایلی برای شما پخش می‌شود و متنی با چندین جای خالی در اختیار شما قرار می‌گیرد و باید با توجه به چیزی که شنیدید، جاهای خالی را پر کنید. در تسک بعدی فایلی برای شما پخش می‌شود و بعد از آن باید پاراگرافی را انتخاب کنید که به بهترین شکل فایل را خلاصه کرده است. تسک بعدی هم مثل تسک سوالات چندگزینه‌ای قسمت قبل است با این تفاوت که فقط یک گزینه صحیح برای سوالات این قسمت وجود دارد. بعد از شنیدن یک فایل صوتی، فهرستی از کلمات به شما داده می‌شود و باید از میان آن‌ها کلمه‌ای را که جا افتاده پیدا کنید. در تسک بعدی متن یک فایل صوتی روی صفحه‌نمایش به شما داده می‌شود. در حال گوش کردن به فایل صوتی، باید تشخیص بدهید کدام کلمات اشتباه نوشته شدند و با نسخه صوتی تفاوت دارند. در تسک نهایی، جمله‌ای برای شما پخش می‌شود و بعد از آن شما باید جمله را تایپ کنید.

آمادگی برای آزمون

برای شرکت در هر آزمونی باید مطالعه کرد و تمرینات کافی داشت. روش‌های متعددی برای آمادگی در آزمون PTE وجود دارد. از شرکت درکلاس‌های خصوصی و گروهی گرفته تا مطالعه به صورت خودآموز و مستقل. بهترین روش تمرین برای آزمون PTE، ثبت‌نام در وبسایت رسمی این آزمون و بهره‌مندی از نکات و توصیه‌ها برای شرکت در آزمون است.

نمره آزمون PTE

ثبت‌نام در آزمون PTE

باید این نکته را یادآور شویم که این آزمون در ایران برگزار نمی‌شود و اگر موسسه یا سازمانی چنین ادعایی داشت، مطمئن باشید آزمون و مدرکی که ارائه می‌دهد، فاقد اعتبار است و ارزشی ندارد. برای ثبت‌نام در آزمون PTE، باید در وبسایت این آزمون حساب کاربری ایجاد کنید. سپس می‌توانید با ورود به حساب کاربری خود، تاریخ و مرکز مورد نظرتان را ثبت کنید.

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های اطلاعات حساب کاربری، «نام»، «نام خانوادگی» و «تاریخ تولد» است که باید دقیقا مطابق گذرنامه‌تان باشد. در پر کردن این قسمت خیلی دقت کنید، چون وقتی یک بار وارد سیستم شد، دیگر نمی‌توانید آن را ویرایش کنید یا تغییر دهید. اگر گذرنامه ندارید، اطلاعات را طوری وارد کنید که قرار است بعدا با توجه به آن اقدام به دریافت گذرنامه کنید.

روز آزمون PTE

آزمون PTE Academic در یک مرکز امن و مورد تایید Pearson برگزار می‌شود. بعد از ورود به این مرکز باید کارت شناسایی خود را به متصدی آزمون بدهید و در اتاق کامپیوتر امن که برای آزمون شما در نظر گرفته شده است بنشینید.

وقتی وارد یکی از مراکز آزمون «پیرسون» شوید، متصدیان آزمون شما را راهنمایی می‌کنند تا با فرآیند آزمون آشنا شوید و مطمئن شوند همه چیز را به خوبی متوجه شدید و مشکلی ندارید.

آن‌ها نسخه‌ای از کارت شناسایی شما را می‌خواهند، از شما عکس می‌گیرند و امضای دیجیتالی شما را ثبت می‌کنند. کف دستتان اسکن می‌شود و صندوق اماناتی به شما تعلق می‌گیرد که می‌توانید وسایلتان را در آن‌جا قرار بدهید و بعد از آزمون آن‌ها را تحویل بگیرید.

وقتی همه‌چیز برای آزمون آماده بود، شما به اتاق مربوطه هدایت می‌شوید.

در طول آزمون

هر کدام از مراکز آزمون PTE معمولا ده میز دارند. شما در اتاقی خواهید نشست که میزها پارتیشن‌بندی شده‌اند و 9 نفر دیگر هم در آن اتاق حضور دارند. ممکن است هنگام تسک‌های مکالمه، صدای بغل‌دستی‌تان را بشنوید، اما سوالات شما با هم متفاوت است و سعی کنید حواستان پرت نشود.

در طول تست، باید از کیبوردی استفاده کنید که آرایش دکمه‌های آن QWERTY است و ترجیحا تایپ ده‌انگشتی هم بلد باشید. اگر با تایپ سریع و کیبوردی که قرار است با آن کار کنید آشنایی ندارید، در کنار مطالعه و تمرین برای آمادگی در آزمون، این دو مورد را هم تمرین کنید.

فراموش نکنید!

  1. حداقل 30 دقیقه پیش از شروع آزمون در مرکز آزمون حضور داشته باشید.
  2. کارت شناسایی خود را فراموش نکنید. این کارت اغلب گذرنامه است. کپی یا نسخه مخدوش شده مدارک اهراز هویت به هیچ عنوان پذیرفته نیست و اگر نتوانید مدرک قابل قبولی برای اثبات هویت خود ارائه کنید، اجازه ورود به آزمون را ندارید و هزینه‌ای که پرداخت کردید به طور کامل از بین می‌رود.

آمادگی آزمون PTE

نمره آزمون PTE

در این قسمت هر آنچه که لازم است درباره نمره و سیستم ارزیابی آزمون PTE بدانید در اختیار شما قرار می‌گیرد.

آزمون PTE براساس مقیاس جهانی انگلیسی (Global Scale of English) نمره‌دهی می‌شود. در این سیستم نمره‌دهی که درجه‌بندی دارد، مهارت‌های شما به طور کلی ارزیابی می‌شود و برای هر قسمت آزمون، با توجه به پاسخ‌های درست یا غلط، نمره‌ای در نظر گرفته می‌شود و میانگین آن‌ها نمره نهایی شما خواهد بود.

آزمون PTE

آزمون PTE

 

همانطور که در جداول بالا می‌بینید، نمره PTE از 10 تا 90 است و معادل‌سازی آن با آزمون‌های تافل و آیلتس هم دیده می‌شود که می‌توانید از آن استفاده کنید. هر کدام از قسمت‌های آزمون یعنی شنیدن، خواندن و درک مطلب، مکالمه و نگارش از 10 تا 90 نمره‌دهی می‌شوند و در نهایت میانگین نمرات هر چهار مهارت، نمره نهایی شما را تشکیل می‌دهد.

همچنین باید بگوییم سیستم نمره‌دهی آزمون PTE کاملا ماشینی است و به صورت خودکار انجام می‌شود. امتیازات بعضی آیتم‌های آزمون بر اساس درستی است، در حالی که امتیاز بعضی سوالات دیگر بر اساس درستی، جنبه‌های نگارش درست و کیفیت پاسخ‌دهی است. جنبه‌های نگارشی یعنی رعایت کردن تعداد کلمات درخواستی، نوع پاسخ‌دهی و نگارش درست و بدون اشکال. در تسک‌هایی مثل بازگویی یک سخنرانی که در بالا درباره آن توضیح دادیم، روان صحبت کردن و تلفظ امتیاز مثبت دارد. دو نوع نمره‌دهی وجود دارد: درست یا غلط و امتیازدهی جزئی.

درست یا غلط: اگر جوابی درست باشد، امتیاز کامل آن سوال به متقاضی داده می‌شود، اگر پاسخی غلط باشد، هیچ امتیازی به او تعلق نمی‌گیرد.

اعتبار جزئی

در آزمون PTE، سوالاتی وجود دارد که به صورت جزئی درست یا غلط امتیازدهی می‌شود. اگر پاسخ کاملا درست باشد، تمام نمره به آن تعلق می‌گیرد، اگر قسمتی از پاسخ درست باشد، قسمتی از نمره در نظر گرفته می‌شود و اگر بیشتر پاسخی که به یک سوال داده شده است نادرست است، هیچ امتیازی به متقاضی داده نمی‌شود.

گزارش نمره شما در کارنامه Pearson قسمت‌های مختلفی دارد:

– اطلاعات شخصی و عکس

– شماره ثبت‌نام و کد کارنامه

– نمره نهایی

– گزارش جزئی از عملکردتان در آزمون

چقدر این پست برایتان مفید بود؟
1
2
3
4
5
4 از 5 از 23 رای

نظر خود را با ما در میان بزارید

لغو پاسخ

مقالات مرتبط