تا حالا در گوگل عبارت «اسم من ….. است به زبان ترکی استانبولی» را جستجو کردید؟
وای که گاهی چقدر جستجوی چنین عبارات و جملههای وقتگیر و الکی است!
در دنیای امروز، جهانیشدن تاثیر زیادی روی تکنولوژی، حمل و نقل، ارتباطات، آموزش، تجارت، اقتصاد، مدیریت کسب و کار، گردشگری و بسیاری حوزههای دیگر داشته است. با این حال، ارتباطات یکی از مهمترین و رایجترین حوزهایی است که با آن سر و کار داریم. میلیونها نفر از کشورهای مختلف، به زبان متفاوتی صحبت میکنند و در نتیجه جهانیشدن با هم ارتباط برقرار میکنند. همانطور که میدانیم، زبان مهمترین ابزار برقراری ارتباط است.
فرقی نمیکند به کدام زبان صحبت کنید، همیشه دیدن کسانی که سعی میکنند به زبان شما صحبت کنند، باعث دلگرمی و خوشحالی است. این مسئله قطعا کمک میکند بین کسانی که زبان مادریشان یکی نیست، ارتباطی ایجاد شود و ارتباطات سادهتر و موثرتر باشند. واقعا فوقالعاده نیست ببینید کسی وقت و انرژیاش را برای یادگیری زبان شما سرمایهگذاری کرده است تا بتواند با شما ارتباط برقرار کند؟
آمادهاید تا یاد بگیرید خودتان را به زبان ترکی استانبولی معرفی کنید؟ معرفی کردن خودتان به زبان ترکی استانبولی اصلا سخت نیست و به کمی دقت و تلاش نیاز دارد.
در ادامه با راهنمای جامع معرفی به زبان ترکی استانبولی و ترجمه انگلیسی آن شروع میکنیم و به تدریج مطالب بیشتری را به شما آموزش میدهیم.
«سلام و از ملاقات شما خوشبختم» (“Hello and Nice to Meet You”)
بسیار خوب، به ما بگویید چطور خودتان را به زبان ترکی استانبولی معرفی میکنید؟ یک «سلام» پرانرژی راهی عالی برای آشنایی و سر صحبت را باز کردن است.
بیایید تصور کنیم برای کسب و کار، تبلیغات یا هر دلیل دیگری باید با ترکزبانها ارتباط برقرار کنید. باید بتوانید به آنها سلام کنید و خودتان را به زبان ترکی معرفی کنید. میتوانید تصور کنید با این کار چه تاثیر مثبتی روی طرف مقابلتان میگذارید و وقتی میگویید Merhaba! (”Hello!”) یا Selam! (”Hi!”) چقدر میتوانید آنها را خوشحال کنید؟ خیلی خوب است که وقت بگذارید و یاد بگیرید چطور به زبان ترکی استانبولی با کسی سلام و احوالپرسی کنید و خودتان را با عبارات و کلمات ترکی معرفی کنید تا توجه آنها را جلب کنید.
- Merhaba! – “Hello!”
- Selam! – “Hi!”
بعد از سلام کردن، باید برای سوال بعدی آماده شوید؛ بله سوال “How are you?”.
- Nasılsınız? – “How are you?” [رسمی]
- Nasılsın? – “How are you?” [غیررسمی]
جواب این سوال معمولا “I’m fine, thank you. And you?”است که به صورت زیر بیان میشود:
- İyiyim, teşekkür ederim, ya siz? – “I’m fine, thank you. And you?” [رسمی]
- İyiyim, teşekkür ederim, ya sen? – “I’m fine, thank you. And you?” [غیررسمی]
معرفی خودتان به زبان ترکی استانبولی
بعد از این شروع دوستانه و فوقالعاده، عالی نمیشود اگر خودتان را به زبان ترکی معرفی کنید؟ صحبت کردن درباره اسمتان به زبان ترکی استانبولی، بهترین راه برای شروع است. در ادامه چند راه برای گفتن “My name is….” به زبان ترکی به شما یاد میدهیم:
- Ben Kelly. (”I’m Kelly.”)
- Benim adım Kelly. (”My name is Kelly.”)
- Benim ismim Kelly. (”My name is Kelly.”)
وقتی اسمتان را به کسی میگویید، میتوانید به زبان ترکی، اسم او را هم بپرسید:
- Sizin adınız nedir? (”What is your name?”) [رسمی]
- Senin adın ne? (”What is your name?”) [غیررسمی]
وقتی کسی خودشان را معرفی میکند، میتوانید به او بگویید که از ملاقات و آشنایی با او خوشحال هستید.
- Memnun oldum. (”I’m glad to meet you.”)
اگر کسی که با او ملاقات کردید از شما سریعتر بود و جمله بالا را زودتر گفت، میتوانید در جواب بگویید:
- Ben de. (”Me, too.”)
توصیف خودتان به زبان ترکی استانبولی
بعد از سلام و معرفی، شخصی (یا افرادی) که با او صحبت میکنید میخواهد شما را بیشتر بشناسد و حالا دیگر زمان آن رسیده است تا خودتان را به زبان ترکی استانبولی توصیف کنید. نترسید! مطمئن باشید میتوانید از پس آن بر بیایید! حتی اگر کمی اشتباهات گرامری یا تلفظ داشته باشید، باز هم دیگران انگیزه و تلاش شما را تحسین میکنند و برای یک مکالمه گرم و صمیمی با شما تمایل نشان میدهند. بعد از یک معرفی کوتاه، میتوانید به آنها بگویید چند سال دارید، ملیت خودتان را بگویید و به آنها بگویید کجا زندگی میکنید.
در ادامه چند مثال به شما یاد میدهیم تا درباره سن و همچنین ملیت به زبان ترکی استانبولی صحبت کنید.
- Ben otuz yaşındayım. (”I’m thirty years old.”)
- Amerikalıyım ama Almanya’da yaşıyorum. (”I’m American, but I live in Germany.”)
در ادامه ملیتها به زبان ترکی استانبولی را با هم مرور میکنیم:
- Alman – “German”
- İngiliz – “English”
- Fransız – “French”
- İtalyan – “Italian”
- İspanyol – “Spanish”
- Japon – “Japanese”
- Koreli – “Korean”
- Çinli – “Chinese”
تا اینجا فوقالعاده بودید! اگر همین الان با یک ترکزبان روبرو شوید، میتوانید سر صحبت را باز کنید، سلام کنید، خودتان را معرفی کنید و درباره سن و ملیت خودتان به او بگویید. از این قسمت مقاله به بعد میتوانید بیشتر و بهتر خودتان را معرفی کنید و درباره خودتان به آنها بگویید.
فرقی نمیکند در یک مهمانی، مدرسه، نمایشگاه، جلسه کاری، قرار ملاقات دوستانه یا مصاحبه کاری باشید؛ برای اینکه بتوانید بهترین باشید، باید بتوانید عضوی از جامعه ترکزبان باشید. برای این هم باید بتوانید به دیگران اطلاعات جزئیتری درباره خودتان بدهید، چه بهتر که به زبان ترکی استانبولی باشد.
اگر برای کسب و کار یا دلایل مرتبط با آموزش آنجا هستید، ممکن است بخواهید درباره زمینه تحصیلیتان صحبت کنید یا حرفه و تواناییهایتان را به طور واضح برای دیگران شرح دهید.
- Stanford Üniversitesi’nden mezun oldum. (”I have graduated from Stanford University.”)
- Ben mühendisim. (”I’m an engineer.”)
میتوانید از فهرست زیر برای صحبت کردن درباره حرفههای دیگر استفاده کنید:
- Öğretmen – “Teacher”
- Doktor – “Doctor”
- Mimar – “Architect”
- Hemşire – “Nurse”
- Müzisyen – “Musician”
- Oyuncu – “Actor”
- Teknisyen – “Technician”
- Yazar – “Writer“
- Öğrenci – “Student”
- Ev hanımı – “Housewife”
بعد از مرحله بالا ممکن است مردم بخواهند بدانند به چه دلیل به کشور آنها سفر کردید. اگر برای کسب و کار به ترکیه سفر کردید، میتوانید از عبارتهای زیر استفاده کنید:
- İş gezisindeyim. (”I’m on a business trip.”)
- Fuar/kongre için geldim. (”I came for a fair/a congress.”)
- Bir iş toplantısı için geldim. (”I came for a business meeting.”)
- Mülakata geldim. (”I came for a job interview.”)
میتوانید از جملههای زیر برای بیان دلایل دیگر سفرتان صحبت کنید:
- Turist olarak geldim. (”I came as a tourist.”)
- Partiye geldim. (”I came to the party.”)
- Okul için geldim. (”I came for school.”)
- Çalışmak için geldim. (”I came to work.”)
اگر فضای صحبتتان غیررسمی است و میتوانید وضعیت تأهلتان را بگویید یا درباره خانوادهتان صحبت کنید، میتوانید درباره این دو موضوع هم با دیگران تعامل کنید و از خودتان بگویید و درباره زندگی آنها بدانید. میتوانید از عبارتهای زیر استفاده کنید:
- Ben evliyim. (”I’m married.”)
- Ben bekarım. (”I’m single.”)
- Ben nişanlıyım. (”I’m engaged.”)
میتوانید درباره خانوادهتان هم صحبت کنید و برای این کار عبارتهای زیر را به کار ببرید:
- Büyük bir ailem var. (”I have a big family.”)
- İki çocuğum var. (”I have two children.”)
- Bir kızım var. (”I have a daughter.”)
- Bir oğlum var. (”I have a son.”)
- Üç kardeşim var. (”I have three siblings.”)
- Bir kız kardeşim var. (”I have a sister.”)
- Bir erkek kardeşim var. (”I have a brother.”)
«خودم» به زبان ترکی استانبولی
اگر بتوانید به کسی که با او صحبت میکنید اطلاعات بیشتری درباره خودتان بدهید، او بهتر میتواند شما را بشناسد. میتوانم بشنوم سوالی مثل “Talk about myself in Turkish in detail?” از شما پرسیده میشود. بله، اما ریلکس باشید، چون تا اینجا توجهشان را جلب کردید و بین خودتان و دیگران ارتباط برقرار کردید. وقتی در حال یادگیری زبان ترکی استانبولی هستید و خودتان را به این زبان معرفی میکنید، مردم تحت تاثیر قرار میگیرند و خوشحال میشوند که شما سعی میکنید با زبان خودشان با آنها صحبت کنید.
میتوانید مکالمه را با به اشتراک گذاشتن بعضی از اطلاعات شخصی پیش ببرید. برای مثال، میتوانید درباره زندگی روزمرهتان صحبت کنید، از سرگرمیها و تفریحاتتان بگویید و اگر حیوان خانگی دارید درباره او صحبت کنید. بیایید با صحبت کردن درباره حیوانات خانگی شروع کنیم:
- Bir köpeğim var. (”I have a dog.”)
- İki kedim var. (”I have two cats.”)
- Bir köpeğim ve bir kedim var. (”I have a dog and a cat.”)
- Hiç evcil hayvanım yok. (”I don’t have any pets.”)
در ادامه نام بعضی از حیوانات خانگی دیگر را به شما یاد میدهیم که بتوانید به زبان ترکی استانبولی درباره آنها حرف بزنید:
- Balık – “Fish”
- Kuş – “Bird”
- Hamster – “Hamster”
- Tavşan – “Rabbit”
- Yılan – “Snake”
- Kaplumbağa – “Turtle”
وقتی به کشور ترکیه سفر میکنید و میخواهید خودتان را معرفی کنید، بهترین راه برای پیدا کردن دوستان جدید، صحبت کردن درباره سرگرمیها و علایقتان است:
- Çok hobim var. (”I have a lot of hobbies.”)
- Hiç hobim yok. (”I don’t have any hobbies.”)
- Kitap okumayı severim. (”I like reading books.”)
- Futbol oynamaktan hoşlanırım. (”I enjoy playing soccer.”)
- Yüzmeyi severim. (”I like swimming.”)
- Televizyon seyretmeyi sevmem. (”I don’t like watching TV.”)
مثالهای بسیار زیاد دیگری برای سرگرمی وجود دارد که البته در این مقاله نمیشود به همه آنها پرداخت.
در یک جامعه ترکزبان میتوانید درباره موضوعات دیگری هم صحبت کنید. البته، موضوعات با توجه به موقعیت و انگیزه شما برای بودن در آن موقعیت خاص متفاوت خواهد بود.
تلاش برای ارتباط برقرار کردن با مردم از کشورهای دیگر و با زبان خودشان ممکن است سخت، چالشبرانگیز و گاهی ترسناک باشد. برای کسانی که تازه یادگیری زبان ترکی استانبولی را شروع کردند، معرفی کردن و ارتباط برقرار کردن با دیگران از همان ابتدا آسان نیست. ممکن است زمان و تلاش زیادی لازم باشد تا بتوانید بدون اضطراب و استرس با دیگران صحبت کنید. قبل از اینکه بخواهید و بتوانید از دانشتان برای ارتباط برقرار کردن با دیگران استفاده کنید، باید از نظر ذهنی آماده باشید. این مسئله هم ممکن است کمی استرسزا باشد.
با این حال، باور کنید یا نه، این تجربه میتواند به شما کمک کند برای هر نوع رابطهای آماده شوید و با مردم در سراسر جهان ارتباط برقرار کنید و دایره روابط و دوستانتان را به یک کشور یا یک زبان خاص محدود نکنید. وقتی بتوانید به زبان ترکی استانبولی با دیگران ارتباط برقرار کنید، میتوانید سریعتر و راحتتر با مردمان این کشور صحبت کنید. مردم بیشتر به شما احترام میگذارند، به حرفتان گوش میدهند و از اینکه از سادهترین و راحتترین راه برای ارتباط برقرار کردن با آنها استفاده نکردید، شما را تحسین میکنند. تلاش شما برای یادگیری زبان ترکی استانبولی برای مردم این کشور و دیگر ترکزبانها بسیار باارزش است و اگر هنگام صحبت کردن اشتباهی هم داشته باشید، ترکزبانها با روی باز و با حوصله شما را تصحیح میکنند.
خودتان را جای آنها بگذارید؛ شما اگر ببینید کسی سعی میکند زبان مادری شما را یاد بگیرید تحسینش نمیکنید؟ تحسین و تمجید باعث میشود اعتماد به نفستان بالا برود و مهارتهای زبان را با انگیزه بیشتری تقویت کنید. خجالت نکشید، نترسید و از همان روز اول صحبت کردن با دیگران را شروع کنید. با مطالعه و تمرین، نه تنها زبان ترکی استانبولی، بلکه هر زبان دیگری را هم میتوانید یاد بگیرید و با مردمانی از همان زبان راحتتر ارتباط برقرار کنید.
این مقاله در اصل درباره سلام و احوالپرسی و معرفی کردن است. بعد از دانستن این عبارات و کلمات میتوانید مکالمات ساده و کوتاه روزمره داشته باشید.
بیشتر بخوانید: ضمایر شخصی در زبان ترکی استانبولی
بیشتر بخوانید: وجه امری در زبان ترکی استانبولی
سلام خسته نباشید من میخوام در آموزشگاه زبان ترکی تدریس کنم راهنماییم کنید ممنون
سلام روز بخیر فرم جذب مدرس زبان ترکی از سایت را تکمیل نمایید همکاران ما با شما تماس حاصل می نمایند و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار میدهند.
چطور میتونم مدرس زبان ترکی شوم در آموزشگاه شما
با تشکر
سلام روز بخیر شما میتوانید جهت همکاری با مجموعه فرم جذب مدرس زبان ترکی از سایت را تکمیل نمایید همکاران ما اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار میدهند.
در مورد گفتن شغل و رشته تحصیلی و گفتن آدرس و … که در هنگام گفتن بیوگرافی خودمان لازم است را هم ذکر بفرمایید لطفا
با تشکر
سلام روز بخیر با شماره تماس دفتر مرکزی تماس بگیرید وازسوپروایزرین مجموعه اطلاعات کسب کنید84378 داخلی445
سلام خسته نباشید من میخوام تاریخ تولدم رو به زبان ترکی استانبولی تو بیو بنویسم میشه راهنماییم کنید ممنون
سلام روز بخیر با شماره تماس دفتر مرکزی تماس بگیرید وازسوپروایزرین مجموعه اطلاعات کسب کنید84378 داخلی445
خیلی عالیه
سلام وقت بخیر
ممنونم